Platen afspelen met een velletje papier

Wist je dat je een elpee kunt afspelen met papier. Wat je nodig hebt is een platenspeler, een plaat, een velletje papier en een vaste hand!

Velletje papier

Platen afspelen met een velletje papier. Het kan dus echt! Het werkt als volgt: vouw het velletje papier tot een kegel. De punt van de kegel gebruik je als naald en de kegel zelf doet dienst als versterker. Volgens de maker van de video kun je met het papier de plaat niet beschadigen. Ik weet niet of ik dit moet geloven, maar het is het proberen waard. je kunt het natuurlijk zelf testen. Schaf gewoon wat goedkope singletjes aan op een platenbeurs.

Geen elektriciteit nodig!

Op onderstaande video’s wordt het experiment nog wat verder uitgewerkt. Wist je dat je helemaal geen elektriciteit nodig hebt voor het afspelen van een plaat? Handig voor als de stroom uitvalt.

Meer lekkere muziek

Als ik jouw was, zou ik mijn kostbare platen niet afspelen met een velletje papier. Ik zou dat doen op een echte platenspeler. En ben je op zoek naar tweedehands vinyl om af te spelen. Neem dan eens een kijkje in de Boekenblues webshop. Daar staan heel veel elpee’s en singles te koop. Voor mijn verzameling struin ik struin kringloopwinkels, platenbeurzen af en vind ze op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 6 toevoegingen.

Bronnen: Instructables, True Strange

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00