Koning platen verzamelen: Zero Freitas

Zero Freitas is Koning platen verzamelen. De Braziliaan heeft een verzameling van 8 miljoen platen en zijn platencollectie groeit nog dagelijks.

Koning platen verzamelen

Freitas is de eigenaar van een busmaatschappij van ‘s werelds grootste vinylplatencollectie. Geschat wordt dat zijn platencollectie meer dan 8 miljoen platen omvat. Dat is echt de allergrootste platenverzameling ter wereld. Bovendien heeft hij nog eens 100.000 compact discs.

Koning platen verzamelen

Meer mega-verzamelaars

Er zijn meer mensen die verzamelen en grote collecties met platen hebben. Er is zelfs een Wikipedia pagina gewijd aan deze mega-verzamelaars. Toch bijzonder dat dit alleen maar mannen zijn. En onder die mannen bevinden zich John Peel met meer dan 100.000 platen en Elton John met een platenverzameling van 70.000 stuks. Freitas staat aan de top en is mer recht Koning platen verzamelen.

Verzamelvirus

Freitas erfde het verzamelvirus van zijn moeder en in 1965 startte hij zijn platenverzameling met een Roberto Carlos-plaat. Aan het einde van zijn middelbare schooltijd had hij al een collectie van meer dan 3.000 platen. Aanvankelijk kocht als die anoniem verzamelingen op. Niemand wist dat Freitas erachter zat. Hij plaatste advertenties in het tijdschrift Billboard met de volgende tekst

RECORD COLLECTIONS. We BUY any record collection. Any style of music. We pay HIGHER prices than anyone else.

Ook gebruikte hij tussenpersonen om namens hem op te treden. Hij heeft er zijn levensdoel van gemaakt om alle vinylplaten op aarde te kopen. Bekijk hieronder twee korte reportage over Koning platen verzamelen Zero Freitas.

Ook platen verzamelen?

Hou je van vinyl, ga dan eens naar een platenbeurs of check dan eens alle platen in de boekenblues shop. Hieronder vind je de laatste drie albums die ik aan de shop heb toegevoegd.

Bronnen: Atlas Records, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00