Historische platen met geschiedenis op vinyl

Vandaag op 30 oktober vieren we de Dag van de Geschiedenis met de historische platen (Historical Records). Dit is een project van Dani Gal. Hij verzamelt commercieel uitgebrachte vinylplaten die politieke gebeurtenissen uit de twintigste eeuw documenteren.

Geschiedenis op vinyl

De collectie met historische platen bevat meer dan 700 lp’s van toespraken en interviews van politieke wereldleiders, machthebbers, rebellen en andere betrokkenen. Op de platen zijn toespraken, speeches en radio-uitzendingen te horen. Het gaat over oorlogen en vredesakkoorden, over de mensenrechtenstrijd, de toespraak van de Amerikaanse president Richard Nixon in 1974, de kroning van koningin Elizabeth II en radio-uitzendingen van belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Op de site zijn niet alleen de albumhoezen verzameld, maar kun je de plaat ook daadwerkelijk beluisteren.

Historische platen

Nederlandse historische platen

Ook is er aandacht voor Nederlandse historische platen met onder meer Sorry Veronica uit 1974. Deze plaat gaat over de geschiedenis van Radio Veronica. Ook kun je luisteren naar Juliana in zeventig bewogen jaren uit 1979 en uit 1963 dateert 150 jaar Koninkrijk – Wilhelmus Van Nassouwe.

Meer albumhoezen

Hou je van platenhoezen? Bekijk dan de boeken over bijzondere albumhoezen. Hieronder de laatst toegevoegde items.

Bronnen: Historical Records, Music, Travel and Culture

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00