Bizar: draagbare platenspeler in de vorm van een banaan

Een draagbare platenspeler in de vorm van een banaan…. Deze bijzondere pickup werd in de jaren ’70 bedacht en is nu heel veel waard.

Draagbare platenspeler

Naast de vreemde vorm, kun je de op deze platenspeler in elke positie plaatsjes afspelen. Als je hem draagt en zelfs als je hem ondersteboven houdt. Handig als je aan de wandel bent en je lievelingssingle wilt draaien.

Albumhoes

De mare gaat dat het design van deze platenspeler is geïnspireerd op de albumhoes van Velvet Underground die ontworpen was door Andy Warhol.

banaan
Bananen platenhoes van Andy Warhol. Bron afbeelding: Ian Burt via Flickr

Bananen platenspeler

Er schijnen maar nog twee van deze bananen platenspelers te bestaan. Een echt verzamelobject dus! Hiervan is er eentje nog te vinden in het Bananenmuseum in Californië en de andere is in particulier bezit. Maar misschien ligger er wel meer van deze pickups te verstoffen op zolder. Als dat zo is en je doet er niks meer mee, dan kun je overwegen om hem te verkopen. In 2016 werd zo’n draagbare platenspeler nog verkocht op Etsy voor zo’n $1500,-.

draagbare platenspeler in de vorm van een banaan

draagbare platenspeler in de vorm van een banaan

Vinylofiel

Ben je een vinylofiel en verzamel je alles wat met lp’s en platenspelers te maken heeft? Check dan eens de laatste 3 boeken over het verzamelen van platen, die ik aan de BoekenBlues shop heb toegevoegd.

Bronnen: Dangerous Minds, History Dumper, Just Collecting, Technobob

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00