De albumhoes van Whipped Cream and Other Delights

Sommige platen zijn alleen al om de hoes het verzamelen waard. Zo ook de elpee Whipped Cream and Other Delights van Herb Alpert. Dit is volgens mij een van de meest gekopieerde hoezen die ooit is ontworpen. Soms als eerbetoon, maar meestal als parodie. Want deze albumhoes was in die tijd nogal gedurfd en kitscheriger dan kitsch! Lees meer over het verhaal achter de elpeehoes van dit beroemde album.

Whipped Cream And Other Delights

Het album Whipped Cream And Other Delights kwam uit op 12 juni 1965 en staat vol met covers. Herb Alpert op de trompet en de Tijuania Brass als orkest. De band die eigenlijk op het Whipped Cream album speelde, was helemaal geen band, maar was een groep studiomuzikanten die Alpert speciaal had ingehuurd voor dit album. Op de trompet hoor je Herb Alpert zelf. Zijn spel werd wel gemixed. Soms wel 4 of 5 keer om zo die specifieke Tijuana Brass sound te krijgen. Het album was een gigantisch succes. Het ging 6 miljoen keer over de toonbank en stond maar liefst 8 weken op nummer 1 op de Billboard album hitlijst. In totaal stond het 141 weken in die album lijst. Bijna 3 jaar! Drie bekende nummers van dat album zijn A Taste of Honey, Whipped Cream en Lollipops And Roses.

De albumcover

Het album werd een regelrecht succes. Dat kwam niet alleen door de muziek. Ook de platenhoes was hier debet aan. Het model op de cover was Dolores Erickson. Zij was toen 28 jaar oud en ze was 3 maanden zwanger. Ze was schaars gekleed in slechts een doek en ze was ingesmeerd met scheercrème. Echte slagroom werkte niet, dat smolt te snel en bleef niet plakken. Voor model Erickson was het slechts een job en trots was ze niet echt op deze fotoreportage. Maar het publiek vond de cover prachtig!

Whipped Cream and Other Delights
De albumhoes van Whipped Cream and Other Delights uit 1965

Albumhoes als inspiratie

De albumhoes was de kers op de taart. En veel mensen kochten de plaat uitsluitend vanwege de hoes. Met name het masculiene deel van de bevolking was gecharmeerd van deze dame. De hoes is enorm veel gekopieerd. Hieronder zie je een aantal exemplaren. Er zijn er nog veel meer en de kans bestaat dat de hoes ook in de toekomst nog eens wordt nagemaakt!

Crema Batida
Crema Batida: de Zuid amerikaanse editie van het album
Sweet Cream andOther Delights
Sweet Cream and Other Delights  van de band Sweet Cream ‎uit 1978
Spaghetti Sauce and Other Delights
Spaghetti Sauce & Other Delights van Pat Cooper uit 1966
Sour Cream and Other Delights
Sour Cream and Other Delights van The Frivolous Five uit 1966.
Clam Dip and Other Delights
Clam Dip and Other Delights van Soul Asylum uit 1988
Sliced Meats and Other Delights
Sliced Meats and Other Delights van These Magnificent Tapeworms, uit 2009

Meer platenhoezen

Er is een groot aantal boeken verschenen over platenhoezen. Sommige zijn te koop in de BoekenBlues Shop. Bekijk er hieronder alvast drie.

Bronnen: Ateriet, Flashback The Legacy of Music, MusicaerkaSteve Hofman Music Forums

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00