Walkman mee naar de maan

Wist je dat de walkman mee naar de maan ging? Althans de voorloper, de Sony TC-50 cassettespeler en -recorder werd 50 jaar geleden door de bemanning van de Apollo 11 mee aan boord genomen.

Sony TC-50 cassettespeler en -recorder

De Sony TC-50 cassettespeler en -recorder was de walkman die mee naar de maan ging. Eigenlijk was het (nog) geen walkman. het was een draagbare. De Sony TC-50was bedoeld als dicteerapparaat, maar werd populair bij het grote publiek nadat astronauten de apparaten meenamen naar de maan. De Nasa gaf iedere astronaut vanaf Apollo 7 in 1968 van een Sony TC-50 mee. Op deze manier kon de bemanning hun persoonlijke missielogboeken bijhouden. Lekker makkelijk. Ze hoefden alleen maar te praten en er was nauwelijks papierwerk nodig. Een bijkomend voordeel was dat astronauten hun favoriete muziek konden luisteren. Die stond namelijk op de cassettes, waarover ze later hun gesproken aantekeningen overheen opnamen.

Walkman mee naar de maan
Hierboven zie je zo’n Sony TC-50 cassettespeler en -recorder. Dit exemplaar is tentoongesteld in het Houston Space Center. Bron afbeelding Wikipedia

Walkman mee naar de maan

De Sony TC-50 was de voorloper van de latere walkman, die Sony 10 jaar later op de markt zette. De walkman, de eerste draagbare cassettespeler werd immens populair en lijkt echt op de Apollo cassettespeler. In de video hieronder laat Mat van Techmoan de TC-50 zien en toont de overeenkomsten met de latere walkman.

Het cassettebandje

En de muziek op het cassettebandje waar de astronauten naar luisterden, is vastgelegd op een playlist op Spotify. People van Barbara Streisand en Angel of the Morning van Bettye Swann staan op die lijst

Meer cassettebandjes

In de Boekenblues Shop vind je meer mooie muziek. Naast platen en tweedehands muziekboeken vind je ook een aantal cassettebandjes die ik in de loop van de tijd heb verzameld. Bekijk de laatste cassettebandjes die zijn toegevoegd aan de BoekenBlues Shop hieronder.

Bronnen: Vanity Fair, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00