The Midnight Special

In de jaren zeventig produceerde Burt Sugarman The Midnight Special, een muzikale televisieshow. Een soort Toppop, maar dan gladjes Amerikaans en met live optredens.

Live optredens

The Midnight Special liep van 1972 tot en met 1981 en stond bekend om zijn live optredens van grote muziekacts. In die tijd was wat ongebruikelijk want meestal werd er in muziekprogramma’s geplaybackt.

Logo van het muziekprogramma. Bron afbeelding: Wikipedia

You Tube

Sugarman heeft de mooiste clips uit dit programma verzameld op een YouTube kanaal. Voor liefhebbers van ouwe lullen muziek (daar hoor ik zeker bij) zijn die clips puur genieten. Leuk zijn de combinaties van acts. Zo zingen de Bee Gees in 1973 samen met Wilson Pickett het nummer Hey Jude.

In 1977 zingt Donna Summer samen met Lou Rawls de traditional Swing Low Sweet Chariot.

Ray Charles en Aretha Franklin zingen in 1973 Two to Tango.

Ouwe lullen muziek

Het is heerlijk om door deze verzameling doorheen te struinen. Veel optredens van grote muziekhelden. Ook heel veel soul. Zelfs een van mijn grote helden Al Green is ruim vertegenwoordigd in deze verzameling. Luister hieronder naar Tired of Being Alone dat hij in 1973 zong. Echt een geweldige live versie!

Meer fantastische muziek

In de Boekenblues shop vind je veel meer ouwe lullen muziek, voornamelijk op vinyl uitgebracht. Ik heb de laatste drie aanwinsten hieronder op een rijtje gezet.

Bronnen: Open Culture, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00