Superstar and Star: van onbekend tot cult helden

Superstar and Star is een muzikaal duo uit Nebraksa. Ze timmeren al jaren aan de weg. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot ware cult helden. Hun doe-het-zelf video’s, veelal opgenomen in de huiskamer, dragen zeker bij aan hun succes.

Superster worden

Het begint allemaal met Neville Lawrence. Hij werd begin jaren ’60 geboren op Trinidad geboren. Zijn leven was vol dans en muziek en hij was groot fan van Michael Jackson en Tina Turner. In zijn jeugd besloot Lawrence dat hij een superster wilde worden. Later, in 1988 verhuist Lawrence naar Brooklyn. Hij gaat daar wonen bij familie en hier begint hij zijn muzikale droom verder uit te werken en start hij met het opnemen van zijn eigen liedjes. Hij gaat ook optreden en staat op het podium met artiesten als Snoop Dogg, Biggie en Tupac.

Superster and Star zijn

Neville Lawrence wordt door hard werken ook daadwerkelijk een Superster. Superster zijn is meer dan zingen, muziek maken en optreden. Voor Lawrence is het een manier van leven. Een superster, zo vindt Lawrence, draagt bij aan het verbeteren van de wereld. Je moet positief zijn en mensen helpen. Superstar komr in New York Ann tegen en is de liefde van zijn leven. Zij is zijn achtergrondzangeres en haar artiestennaam is Star. Het duo Superstar and Star is geboren. Het stel besluit het criminele New York te verlaten en verhuizen naar Omaha, Nebraska waar ze nog steeds wonen.

Superstar and Star

De muziek van Superstar and Star

De muziek van Superstar and Star kan het best worden omschreven als een mix van mix van pop en disco, doorspekt met de muzikale genres van het geboorte-eiland van Superstar, Trinidad. Zo hoor je ook elementen van calypso, soul en reggae. Superstar zegt meer dan tweehonderd liedjes te hebben geschreven. De meeste zijn nooit uitgebracht, maar een klein deel vind je op YouTube.

Hilarische videoclips

De videoclips zijn hilarisch. Het zijn doe-het-zelf video’s. Die zij lekker onhandig in elkaar geknutseld en opgenomen in de huiskamer, de tuin of op de parkeerplaats. Waarschijnlijk zijn die knullige aandoenlijke video’s een van de succesfactoren van Superstar and Star. En natuurlijk ook de muziek! Luister hier naar No No No No No en Yes My Baby.

Debuutalbum

In 2016 bracht Poriddge Bullet uit Estland het debuut album uit. Het ging om een 12″ en een cassettebandje. En dat was voor het eerst in meer dan dertigjarige carrière van Superstar dat zijn muziek op een geluidsdrager verscheen. Sinds die tijd gaat het goed met het duo. Het stel heeft al getoerd in Europa. En er zit nog meer aan te komen, want er komt ook een documentaire over het leven van Superstar. De trailer is hieronder al te bekijken.

Los Angeles

Op 26 augustus 2018 trad Superstar voor de allereerste keer op in Los Angeles in Zebulon. Hieronder kun je zijn aankondiging bekijken.

Meer weten over dit muzikale duo? Check dan ook hun Instagram-account.

Bronnen: Dangerous Minds WFMU

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00