Beverly “Guitar” Watkins: oude bluesheldin

De oude bluesheldin Beverly “Guitar” Watkins was bijna haar hele leven actief als muzikant en ze zong en speelde de blues. Niet zo bijzonder, natuurlijk, maar wel als je weet dat ze op 80-jarige leeftijd nog steeds op het podium stond.

Beverly “Guitar” Watkins

Watkins werd geboren op 6 april 1939 en in 2017, 78 jaar oud en net hersteld van een longontsteking, klom ze weer het podium op. Overigens was dit niet haar eerste optreden. Watkins was -ze is inmiddels overleden- een oude rot in het vak en was al sinds de jaren ’50 actief in de blues. Destijds maakte ze deel uit van de Piano Red’s band in Atlanta en scoorde twee hits met de band waaronder Dr. Feelgood en Right String but the Wrong Yo-Yo. Samen met Piano Red & The Meter-Tones, zoals de band officieel heette, speelde met de groten der aarde, waaronder Ray Charles, James Brown en BB King.

Beverly "Guitar" Watkins

Schoonmaak

Maar later raakte haar carrière in een dip. En in de jaren ’80 werkte ze als schoonmaker en maakte ze kantoren en huizen schoon. Ze trad nog wel op, maar op straat voor. Maar in de jaren ’90 keerde het tij en leidde een reeks toevalligheden ertoe dat ze haar eerste plaat maakte. Ze was toen 60 jaar! Sinds die tijd is ze altijd blijven optreden. En in 2017 trad ze nog op en zong Rock Me Baby. Ze werd begeleid door de Rick Fowler Band.

Haar 80ste verjaardag vierde Beverly “Guitar” Watkins met een concert. Luister naar Blues is Alright.

Bekijk hieronder een reportage over het leven van Beverly Watkins.

Hou je van blues?

Check dan alle Blues-items: cd’s, platen, boeken en meer in de Boekenblues shop. Hieronder mijn laatste 3 aanwinsten die ik te koop aanbied.

Bronnen: Music Maker, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00