Muzikale reclame voor cola, stofzuigers en whiskey

Muzikale reclame waarin popsterren en wereldberoemde muzikanten de hoofdrol spelen en spijkerbroeken, fast food van Mac Donalds, de Pizza Hut, pinautomaten en meer promoten.

Muzikale reclame

Hieronder heb ik een aantal voorbeelden verzameld waar muzikanten bijbeunen en zo in reclames en tv spotjes wat extra centen extra verdienen.

De eerste muzikale reclame is afkomstig van Steven Tyler en Joe Perry van Aerosmith. Zij dragen graag spijkerbroeken en het beste zit natuurlijk de jeans van Gap.

Ergens in 1980 zong Brian Johnson een reclame in voor een stofzuiger. Diezelfde dag deed hij ook auditie als leadzanger van AC/DC. Hij werd aangenomen. Bekijk hier de reclame voor Hoover High Power Compact.

Parliament Funkadelic maakte in juli 1974 een tv spotje voor voor het Amerikaans platenlabel Casablanca Records is een Amerikaans platenlabel. Hun eigen platenmaatschappij!

Een andere muzikale reclame is van Sammy Davis Jr. Hij promoot de Japanese Suntory Whisky. Bekijk het in onderstaand tv spotje uit 1974.

Ook David Bowie maakt in 1980 voor een Japanse borrel genaamd Crystal Jun Rock.

Uit 1985 dateert de reclame waarin Johnny Cash de pinautomaten van de Johnny Cash Bank Machines aanprijst.

Cola reclame

Coca Cola huurde tal van beroemdheden in om de allerbeste cola van de wereld te bezingen. Tom Jones zong er in 1965 over. Vier jaar later in 1969 deden Ray Charles en Aretha Frankin hem na. Nog veel later, in 2006 zong Jack White van The White Stripes over Coca Cola.

Pepsi kon niet achter blijven en huurde in 1984 Michael Jackson in. In 1987 volgde David Bowie en Tina Turner en in 2001 zong Britney Spears een deuntje over Pepsi.

Meer muzikale reclame

James Brown schnabbelde er ook aardig op los en deed mee aan tal van commercials. In 1984 huurde McDonalds hem in.

It’s a good time for the great taste of McDonalds

Ook later, in de jaren ’90, zat James Brown krap bij kas. Een reclame voor Miso Noodles bood uitkomst. Bekijk de televisie commercial die in 1992 op de Japanse televisie was te zien.

Ringo Starr en The Monkees stalen in 1995 de show in een televisie commercial voor Pizza Hut.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00