Muziek als medicijn tijdens operatie

Muziek als medicijn. Het werkt echt! Patiënten die naar muziek luisteren tijdens een operatie zijn minder angstig en hebben minder pijn. Dat hebben onderzoekers van de Erasmus MS wetenschappelijk aangetoond.

Muziek als medicijn

In het tijdschrift British Journal of Surgery hebben onderzoekers van Erasmus MC hun conclusies over een onderzoek naar ‘perioperatieve muziek’ gepubliceerd. Rosalie Kühlmann van Erasmus MC deed  en studie naar het gebruik van muziek bij operatiepatiënten en leverde bewijs voor het feit dat muziek werkt als een medicijn. Muziek heeft echt invloed op de hersenen, op angst, stress en pijn.

Geen bijwerkingen

Muziek vóór of na de operatie of zelfs in de operatiekamer, is eenvoudig toe te passen. Zet mooie muziek op je mobieltje en doe oordopjes in en luister naar je favoriete nummers. Een simpel medicijn, dat bovendien veilig en duurzaam is en geen bijwerkingen kent.

muziek als medicijn
Muziek als medicijn. het werkt echt. Bron afbeelding: Pixabay

Witte vleugel

In het Erasmus MC staat sinds daarom een witte vleugel in de hoofdingang waarmee de patiënten opgebeurd worden. En het ziekenhuis gaat nog verder, want er worden verkennende gesprekken gevoerd over een samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Steun dit initiatief

Muziek als behandeling verdient een grotere plaats in de gezondheidszorg. Daarom wil de foundation Muziek als Medicijn op wetenschappelijke basis vaststellen waar en wanneer muziek een positief effect heeft en de toepassing ervan stimuleren. Je kunt de stichting steunen met een financiële donatie!

Muziek maakt je beter

Check de mooiste muziek om je beter bij te voelen. Ik heb de laatste 6 aanwinsten in de BoekenBlues Shop hieronder op een rijtje gezet.

Bronnen: A&I, Erasmus MCHet nieuws van de vooruitgang, Trouw

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00