Mario Mathy: de synthesizerkoning van België

Voor mij is Mario Mathy totaal onbekend, maar in de jaren ’80 was hij dé synthesizerkoning van België en had tal van hits.

Je moet iets doen om op te vallen om instrumentale muziek bekend te maken. Je moet wat show verkopen.

Mario Mathy

Roze haarband

Mathy was jong, energiek, droeg altijd een roze haarband en maakte instrumentale synthesizer muziek. Over the top, mierezoet en super kitsch. Echte kermismuziek. Op de video hieronder blikt Mathy terug op zijn carrière.

Een van zijn grootste hits was Jambo Sana. In 1986 scoorde hij er een bescheiden hit mee.

Ook met Jumping Dance uit 1987 had hij behoorlijk wat succes. Op de video ging Mathy flink tekeer. Heel veel synthesizers, galopperende paarden en een Mathy met natuurlijk die roze haarband. Het leek of hij veel te veel pillen had geslikt.

Mario Mathy in de snackbar

Na de tijden van roem besloot Mario het een jaar of 25 wat rustiger aan te doen. Maar het begon wel weer te kriebelen. In 2010 besloot hij een come back te maken. Dat lukt niet echt goed.

Hij besloot de muziek uiteindelijk toch vaarwel te zeggen en legde zich toe op zijn ondernemingen. Zo had hij ooit een bloemenwinkel die hij weer verkocht. Daarna runde hij een broodjeszaak… Is ook al weer verkocht. Wat hij nu doet is onbekend…. Wat ik wel weet is dat hij dit blog leest, want hij heeft me gemaild met meer achtergrondinformatie. Bedankt Mario!

Bronnen: Araglin, Kraftfuttermischwerk, Matrix Synth

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00