Lifehouse: de opera die er nooit kwam

Lifehouse was een sciencefiction-rockopera van The Who en was bedoeld als het vervolg op het wereldberoemde Tommy. Maar het liep anders.

Lifehouse

Lifehouse was een project van Pete Townshend. Hij schreef over hetzelfde personage als in Tommy, met dat verschil dat deze opera zich in de toekomst afspelen, waarbij muziek door de overheid verboden zou zijn. Het zou de tweede rockopera van The Who moeten worden. Maar het liep anders.

Flop

De andere bandleden snapten niets van de opera en Lifehouse flopte. Toch waren de nummers van Lifehouse te gek en in plaats van een opera te maken, werd besloten sommige nummers op de plaat te zetten. Na verschillende opnamesessies werden enkele nummers opgenomen. Maar Townsend wilde eigenlijk dat alle nummer op plaat zouden verschijnen.

Who’s Next

Zo werd het belangrijkste nummer uit de opera Pure and Easy niet opgenomen. De plaat waarop de meeste nummers uit de opera Lifehouse verschenen kwam er in 1971: Who’s Next. Het werd een legendarisch rockalbum met klassiekers als Baba O’Riley en Won’t Get Fooled Again. Een album dat door velen als het allerbeste album van The Who beschouwd wordt.

Hou je van Rock?

Rock is niet echt mijn specialiteit, maar toch je zo nu en dan ook wat rockmuziek. Hieronder de laatste 3 aanwinsten die ik aan de BoekenBlues Shop heb toegevoegd.

Bronnen: Classic Rock Magazine, NPO 3FM Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00