Vrolijke funky kindermuziek van Herbie Hancock

Fat Albert Rotunda is het achtste album van de jazz-toetsenist Herbie Hancock. Het album werd uitgebracht in 1969. Het is kindermuziek van Herbie Hancock. De muziek werd namelijk gecomponeerd voor de muziek voor de pilot van de kindershow Hey, Hey, Hey, It’s Fat Albert.

Fat Albert Rotunda

Het album dat al meer dan 50 jaar oud is, werd voor een tv-show voor kinderen gebruikt die uiteindelijk leidde tot de langlopende cartoon genaamd Fat Albert and the Cosby Kids.

kindermuziek van Herbie Hancock
De cover van Fat Albert Rotunda. Bron afbeelding: Wikipedia

Kindermuziek van Herbie Hancock

Het resultaat was een speels, soulful en vrolijk album met vette blazers. Het was het eerste album van Herbie Hancock voor Warner Bros. Hij was net gestopt bij het Miles Davis quintet en had het het legendarische Blue Note Label vaarwel gezegd. Tijd voor iets nieuws! En dat werd de soundtrack Fat Albert Rotunda.

Mijn favoriet: Fat Mama

Super fris

Het album is eigenlijk nooit echt bekend geworden. Dat kwam omdat in de televisieshow niet de kindermuziek van Herbie Hanckock is gebruikt. Die was alleen bij de pilotversie te horen. Jammer, want het is een prachtplaat. Bijzonder is dat Fat Albert Rotunda nog steeds, al meer dan 50 jaar nadat het werd uitgebracht, super fris klinkt. Alsof het gisteren van de plank rolde.

Luister hieronder naar het volledige album.

Bronnen: Open Culture, That Eric Alpert, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00