De hippie hip hop van De La Soul

3 Feet High And Rising was het eerste album van hip hop trio De la Soul uit New York. Hippie hip hop werd hun stijl ook wel genoemd. Geen geweld en gangsters maar madeliefjes en love and peace.

Hippie hip hop

In 1989 bracht De La Soul 3 Feet High And Rising. Een bijzonder album in de wereld. De normale hip hop was afkomstig van macho badass mannen die rapten over drugs, pistolen, de ghetto en andere stoere dingen. De teksten van De La Soul gingen over hele andere zaken. Positieve teksten met een vleugje humor. Ook viel het album op door de innovatieve manier sampelen. Er werden samples van de meest bijzondere artiesten en ongebruikelijke stijlen gebruikt. Samples die daarvoor nog nooit eerder in hip hop te horen waren geweest. Hieronder hun grootste hit van dit album: Me Myself & I.

Sample voorbeelden

Zo werd voor 3 Is The Magic Number een kinderliedje van Bob Dorough gebruikt, van een plaat voor kinderen waarop ze op een speelse manier alles over getallen leren. I Can’t Go For That van Hall & Oates werd gesampled in Say No Go. (Not Just) Knee Deep van Funkadelic is te horen in Me Myself and I en You Showed Me van The Turtles vormt de voor Transmitting Live From Mars.

Hippie hip hop
De albumcover van 3 Feet High And Rising

De samples op 3 Feet High And Rising

Vier jaar geleden op 15 maart 2019 heeft Discogs heeft ter ere van de 30ste verjaardag het album 3 Feet High And Rising een overzicht opgesteld van de nummers die zijn gesampled en die op het debuutalbum van De La Soul zijn terechtgekomen. Meer dan vier uur luisterplezier.

Meer hip hop

Hou je van hip hop en rap? Bekijk dan de laatste items in dit genre die ik aan de Boekenblues Shop heb toegevoegd.

Bronnen: Discogs, NPO, The Post Online, Volkskrant

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00