John Lennon was een gemene pestkop

Was John Lennon een visionair of een driftige gemene pestkop … of was hij alletwee? Comedian Russell Kane laat je een kant van dit muzikale genie zien, die je misschien helemaal niet had willen weten.

Gemene pestkop

Lennon was geen heilige. Al zou je dat wel denken als je bepaalde liedjes hoort en waar Imagine de meeste bekende van is. Ergens rond 2015 werd een juridisch document gepubliceerd waarin een verklaring van Dorothy Jarlett, destijds Lennons huishoudster, was opgetekend. Jarlett werkte voor Lennon in de periode dat hij getrouwd was met zijn eerste vrouw Cynthia. Jarlett schilderde Lennon af als een gemene pestkop, een schuinsmarcheerder die agressief en gewelddadig was tegen hun jonge zoon Julian.

Gewelddadig mannetje

Lennon gaf later zelf toe dat hij een niet zo aimabel persoon was. In een interview uit 1980 dat verscheen in Playboy, slechts twee dagen voor zijn dood, vertelde hij dat losse handjes had. Hij sloeg zijn vrouw Cynthia en eigenlijk was hij tegen elke vrouw agressief. Dat kwam, zo vertelde hij, omdat hij zichzelf niet kon uiten.

I used to be cruel to my woman … any woman. I was a hitter. I couldn’t express myself and I hit. I fought men and I hit women

Bron: The Beatles Interviews
gemene pestkop
John Lennon tijdens een interview in 1974 in Los Angeles. Bron afbeelding: Wikipedia

Klappen

Ook talloze mannen ontvingen van hem klappen en hij hield van vechten. Lennon kon de lach van zijn eigen zoon niet uitstaan. Die lach dreef hem tot grote woede dat leidde tot wat huiselijk geweld. Beetje schijnheilig voor iemand die vrede predikte. Give Peace A Chance, John!

In de video kun jezelf ontdekken of Lennon inderdaad een gemene pestkop was

Meer te gekke muziek

Gemene pestkop op niet… John Lennon heeft wel voor veel mooie muziek gezorgd en prachtige liedjes geschreven. Zelf heb ik niet zoveel muziek van The Beatles en van Lennon. Maar er zijn nog veel meer mooie platen in de BoekenBlues Shop opgenomen. Check de laatste 3 platen die ik onlangs heb toegevoegd.

Bronnen: Foundation for Economic Education, Vice

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00