Funky Shoes van George Clinton

Deze week is het Funky Shoes week. Ik heb helemaal niks met schoenen, maar als een beetje muziek aan te pas komt, ga ik overstag. En dat was het geval toen ik in mijn platenverzameling dook en op YouTube drie te gekke nummers (her)ontdekte. Allemaal hadden ze iets te maken met schoenen. Ook ontving ik een berichtje in mijn mail over de Funky Shoes van George Clinton. Bizar toch..!

Drie Funky Shoes Tracks

Het eerste nummer dat ik deze week herontdekte is een heerlijk soul nummer uit 1973 van Betty Davis, getiteld Steppin In Her I Miller Shoes. Dit nummer gaat over een vrouw die helemaal wil gaan maken als danseres en ook alles mee heeft om uit te groeien tot een diva. Ze heeft zelfs de sjieke I Miller Shoes al. Maar ze wordt het tragisch slachtoffer van de entertainmentindustrie. Een intens nummer met schreeuwende gitaren en The Pointer Sisters op de achtergrond.

Put On Your Shoes And Walk van Travis Wammack uit 1972 is van een heel andere orde. Niet zeuren, maar poetsen. Zelfs als de verkering uit is. Een heerlijk country soul plaat

Dit keer geen schoenen, maar laarzen. The Happy Cats coverden in 1978 These Boots Are Made For Walking van Nancy Sinatra. Leuke versie.

De schoenen van George Clinton

Ook Funklegende George Clinton houdt van schoenen. Hij heeft samen met het Canadese schoenenmerk Fluevog een special edition schoen ontworpen. Het ontwerp van de schoen is een knipoog naar zijn album The Mothership Connection uit 1976. Hij rockt zijn Funky Shoes al op het podium en binnenkort zullen ook Ice Cube en Snoop Dog erin lopen.

George Clinton
George Clinton (date TK)

John Fluevog is een creatief brein die alles ontwerpt wat in hem opkomt. Het maakt niet uit of het commercieel aanslaat of niet! Zo werkt hij ook graag samen met zijn (muzikale) vrienden, waaronder George Clinton. Eind deze maand is de schoen te koop in al in Fluevog winkels.

If you got funk, you got style

Funky Shoes
De schoen van George

En op de valreep…. Ik vond nog een aardige lijst met Funky Shoes muziek. Op Soul Music Songs vind je 20 nummers over allerhande schoeisel. Van High Heel Sneakers en Fuck Me Pumps tot echte Boogie Shoes.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00