Exit Wounds opgenomen in de gevangenis

Movers is een Britse rapper die voor enige opschudding zorgde toen hij in 2017 zijn album Exit Wounds uitbracht. Dit album werd illegaal opgenomen in de gevangenis.

Rappende moordenaar

Movers heet eigenlijk Terngu Agera. Hij zit een straf voor moord. Hij moet 30 jaar zitten voor het doodsteken van een man die op de bus zat te wachten. Movers zingt geen liefdesliedjes. Hij is -hoe kan het ook anders- een gangster rapper. Hij heeft het album illegaal opgenomen met behulp van een smartphone die zijn zus zijn cel had weten binnen te smokkelen.

Verwijderd van Spotify

Het album werd te koop aangeboden door de zus van Movers. Voor £9.99 kon je een cd aanschaffen via haar website. Ook kon je het album via Spotify beluisteren. Spotify heeft het album inmiddels verwijderd, maar het is nog wel via YouTube en SoundCloud te horen. Gewoon even googelen en je vindt het zo.

De kwaliteit vind ik niet echt om naar huis te schrijven, zoals ook de ‘poëtische’ teksten van Movers. Hieronder een voorbeeldje.

Hit man in his chest and neck then quick flee, looking at life cause was prints in the bloody car, two snitches due stitches, I move vicious. Murder squad got me 30 locked, my lawyer said he’ll bring it down.

Nabestaanden

Het had mij een beter plan geleken om dit als Spotify dit album gewoon had laten staan en de inkomsten had afgestaan aan de nabestaanden van het slachtoffer. Niet aan Movers, dat lijkt me duidelijk

Bronnen: A Journal of Musical Things, Mirror

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00