Dag van het openbaar vervoer

Vandaag is het maandag 19 juni 2023. Dit betekent dat het de dag van het openbaar vervoer is. Nooit geweten! Ik heb het opgezocht, want ik kwam een opmerkelijke plaat tegen, waarop buschauffeurs zingen. Het is het album Let There Be Music van de Transiteers uit 1962.

Zingende buschauffeurs

De Transiteers was een acapella-mannenkoor bestaande uit buschauffeurs die werkten bij het openbaar vervoersbedrijf van Cleveland, Ohio. Het koor werd opgericht in juni 1962 opgericht onder leiding van Severne Gainer. Begin jaren ’60 trad het koor geregeld op in kerken en stond op vele concertpodia. Serieuze gospelmuziek! Bekijk hieronder een mini-documentaire.

Dag van het openbaar vervoer

Er zijn veel meer liedjes die in aanmerking komen om genomineerd te worden tot hét lied van de dag van het openbaar vervoer. Hieronder een drietal top OV songs.

#1 Bus Stop van Oliver Sain

Oliver Sain was een Amerikaanse producer, songwriter, multi-instrumentalist. Hij speelde keyboards, saxofoon en drums. Hij speelde een een belangrijke rol r in de ontwikkeling van rhythm and blues . In 1974 nam hij het album Bus Stop op met daaronder het gelijknamige nummer

#2 Midnight Train To Georgia van Cissy Houston

In 1972 bracht Cissy Houston het nummer Midnight Train To Georgia uit. We kennen dit nummer allemaal in de uitvoering van Gladys Knight & the Pips, maar deze uitvoering veeel beter. En die stem, het is toch net of je dochter Whitney hoort!

#3 Funky Driver On A Funky Bus van Charles Leonard

Mijn favoriete OV-lied is Funky Driver On A Funky Bus van Charles Leonard uit 1971. Lekker funky! Hou je van het OV en van funk en soul? Op Soul Music Songs vind je een lijst met 15 openbaar vervoer nummers.

Meer mooie muziek

Hou je net als ik van soul, funk en blues. Check hieronder de laatste 6 soul, funk en jazzmuziek items die ik heb toegevoegd aan de Boekenblues Shop.

Bronnen: Dag van het OV, Soul Music Songs

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00