Campaign Song van de presidentscampagne

De presidentscampagnes in de V.S. gaan altijd gepaard met een campaign song. Het is een Amerikaanse traditie die teruggaat tot John Adams in 1800.

The Official Donald Trump Jam

Adams and Liberty is waarschijnlijk de allereerste campaign song in de Amerikaanse politieke geschiedenis. Het nummer werd gebruikt in de campagne van John Adams in de verkiezingen van 1800.

In 2016 zongen The Freedom Girls in Pensacola, Florida The Official Donald Trump Jam. Niet om aan te horen.

Campaign song

Bijna alle presidenten in spé maakten gebruik van een campaign song of een jingle ter ondersteuning van hun campagne. Het is een manier om aandacht te krijgen van de kiezer. Soms waren het muzikale kunstwerkjes en doorstonden ze de tand des tijds. Andere nummers waren echte gruwels en deden ze de campagne meer kwaad dan goed. Op het You Tube kanaal Presidential Campaign Songs, 1789-1996 kun je heel veel nummers beluisteren. Op Mediaite zijn de beste en slechtste nummers verzameld. Luister hieronder alvast naar de campaign songs van John Kennedy en George Wallace.

Meer bijzondere muziek

Ben je op zoek naar maffe, mooie en te gekke muziek. Neem dan eens een kijkje in de BoekenBlues Shop. Hieronder de laatste hip hop items die ik heb toegevoegd.

Bronnen: A Journal of Musical Things, Mediaite, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00