Brown Sugar van The Stones met Eric Clapton op slidegitaar

Brown Sugar van The Stones, wie kent het niet. Maar de versie met Eric Clapton op slidegitaar is een stuk onbekender en is lekker ongepolijst.

Brown Sugar van The Stones

In 1969 waren The Rolling Stones op het hoogtepunt van hun carrière en er leek geen einde te komen aan de vele hits. Brown Sugar behoorde tot dat rijtje, maar werd pas in 1971 uitgegeven.

Muscle Shoals

Het nummer werd opgenomen in Muscle Shoals Studios in december 1969, maar kon destijds niet worden uitgebracht vanwege juridische problemen met het vorige label van de Stones. Het werd wel al op het beruchte Altamont-concert gespeeld, waar enkele toeschouwers overleden. De muziekdocumentaire Gimme Shelter over de tour van The Rolling Stones gaat onder meer over dat concert.

Brown Sugar van The Stones
Promotiefoto voor het album Sticky Fingers . Bron afbeelding: Rolling Stones Records – Billboard page 75, Publiek domein, via Wikipedia

Eric Clapton op slidegitaar

Op 18 december 1970 kwam de band opnieuw bijeen in Olympic Studios in Londen. Al Kooper speelt dan piano en Eric Clapton begeleidt de band op slidegitaar. Er werd nog een versie van Brown Sugar opgenomen. Maar uiteindelijk vond iedereen dat de versie van Muscle Shoals beter was en daarom komt deze opname terecht op het Sticky Fingers album. Brown Sugar werd een grote hit. Het stond op nummer 1 in Nederland en de V.S. en belandde op nummer 2 in Engeland. Het was de eerste single onder het platenlabel Rolling Stones Records.

Luister hieronder naar de versie met Eric Clapton op slidegitaar.

Lekkere muziek

Er staan nog veel meer mooie platen in de BoekenBlues Shop. Bekijk deze die lp’s, die ik onlangs heb toegevoegd aan de shop.

Bronnen: Far Out Magazine, Open Culture, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00