BOSS: wetenschappelijk tijdschrift over Bruce Springsteen

BOSS staat voor The Biannual Online-Journal of Springsteen Studies. Het is een wetenschappelijk tijdschrift dat gewijd is aan Bruce Springsteen en zijn oeuvre.

BOSS

BOSS werd in 2014 opgericht door Jonathan D. Cohen, die toen geschiedenis studeerde. Het tijdschrift komt niet vaak uit. Slechts om de twee jaar wordt er online een exemplaar gepubliceerd. De inhoud is heel breed. Zo vind je er analyse van de teksten van Springsteen tot rapporten met onderzoek naar zijn fans. Ook verschijnen er artikelen over de politieke, economische en sociaal-culturele factoren die zijn muziek hebben beïnvloed.

Bijdragen aan BOSS?

Iedereen kan een bijdrage leveren aan de Springsteen wetenschap. Den de schrijvers hebben een achtergrond op uiteenlopende academische gebieden zoals literaire en culturele studies, geschiedenis, religieuze studies en psychologie.

Laatste editie

In de laatste editie van BOSS, dat in februari 2021 verscheen, werden onderstaande artikelen gepubliceerd.

BOSS
Bruce Springsteen, Bron afbeelding: e r j k . a m e r j k a via Flickr.

Meeting Across the River

Het belangrijkste aan Bruce Springsteen is zijn muziek. Daarom een onbekend nummer: Meeting Across the River. Een somber nummer over een crimineel en Eddie. Prachtig die trompet!

Bronnen: Backstreets, Improbable Research, Really Magazine, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00