Bob Dylan huis wordt museum

Voormalige woonhuizen van beroemde muzikanten doen het goed op de woningmarkt. Vaak worden ze niet gekocht als woonhuis, maar worden ze omgebouwd tot museum. Ook het oude woonhuis van Bob Dylan in Minnesota werd omgetoverd tot een museum.

Bob Dylan Drive

Bob Dylan platenverzamelaar en fan, Bill Pagel -een apotheker, die ook Dylan-fansite boblinks.com beheert- heeft het voormalige huis van Dylan gekocht. Het huis dat aan de Bob Dylan Drive ligt, is een doodgewoon huis met twee verdiepingen met drie slaapkamers. Het ligt in Hibbing, Minnesota en Dylan woonde er van 1948 tot 1959. Het huis is gebouwd in 1939 en Pagel kocht het voor zo’n $84.000.

Dylan huis
Het huis in zijn jeugd woonde. Bron afbeelding: JonathunderOwn work, GFDL 1.2, Wikipedia

Bob Dylan huis

Het is overigens niet het enige Dylan huis dat Pagel in zijn bezit heeft. Hij kocht ook het huis waar Dylan de eerste 6 jaar van zijn leven doorbracht. Dit huis ligt in Duluth. Pagel kocht deze woning in 2001 op eBay voor $82.000. Ook dit huis wil Pagel ombouwen tot een Bob Dylan museum.

Andere levensstijl

Bob Dylan heeft tegenwoordig iets meer te spenderen. Hij is schathemeltje rijk. Dat heeft hij verdiend met liedjes zingen, schrijven en daarna deze songs voor flink veel geld verkopen. Zo verkocht hij bijvoorbeeld in 2020 de auteursrechten over zijn hele catalogus bestaande uit meer dan 600 liedjes, aan de Universal Music Publishing Group. Niemand weet hoeveel geld hiermee gemoeid was, maar de inschatting is dat het ging om zo’n €247 miljoen. Door al dat geld kan hij er compleet andere levensstijl op nahouden. Hij woont tegenwoordig in een veel grotere woning. Hij woont in Malibu Californië. Ook heeft hij nog een stulpje in Schotland.

Meer prachtige muziek

Bob Dylan maakte folk, doorspekt met een beetje rock en blues. En er is veel meer prachtige muziek. Omdat mijn boekenkast uitpuilt en ik geen plek meer heb voor mijn tweedehands muziekboeken en platen, moet ik ruimte maken. Daarom zet ik af toe wat te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 6 toevoegingen uit het folk genre.

Bronnen: Bring me the news, Exclaim.ca, Rolling Stone

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00