Bob Dylan huis wordt museum

Voormalige woonhuizen van beroemde muzikanten doen het goed op de woningmarkt. Vaak worden ze niet gekocht als woonhuis, maar worden ze omgebouwd tot museum. Ook het oude woonhuis van Bob Dylan in Minnesota werd een museum.

Bob Dylan Drive

Bob Dylan platenverzamelaar en fan, Bill Pagel -een apotheker, die ook Dylan-fansite boblinks.com beheert- heeft het voormalige huis van Dylan gekocht. Het huis dat aan de Bob Dylan Drive ligt, is een doodgewoon huis met twee verdiepingen met drie slaapkamers. Het ligt in Hibbing, Minnesota en Dylan woonde er van 1948 tot 1959. Het huis is gebouwd in 1939 en Pagel kocht het voor zo’n $84.000.

Dylan huis
Het huis in zijn jeugd woonde. Bron afbeelding: JonathunderOwn work, GFDL 1.2, Wikipedia

Bob Dylan huis

Het is overigens niet het enige Dylan huis dat Pagel in zijn bezit heeft. Hij kocht ook het huis waar Dylan de eerste 6 jaar van zijn leven doorbracht. Dit huis ligt in Duluth. Pagel kocht deze woning in 2001 op eBay voor $82.000. Ook dit huis wil Pagel ombouwen tot een Bob Dylan museum.

Andere levensstijl

Dylan heeft tegenwoordig iets meer te spenderen. Hij houdt er een compleet andere levensstijl op na en woont tegenwoordig in een veel grotere woning. Hij woont in Malibu Californië. Ook heeft hij nog een stulpje in Schotland.

Bronnen: Bring me the news, Exclaim.ca, Rolling Stone

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00