10 uur lang genieten van een altsaxofoonsolo

Baker Street is een single van Gerry Rafferty met die onmisbare altsaxofoonsolo. Het nummer dateert uit het jaar 1978 en is afkomstig van zijn album City to City, waar meer dan 5 miljoen stuks van werden verkocht.

Baker Street

Het lied is voornamelijk bekend vanwege de altsaxofoonsolo, die het gehele lied door te horen is. Eigenlijk was dit rifje bedoeld voor een andere muziekinstrument. Gitarist Hugh Burns zou een lekker gitaarsolo laten klinken, maar Burns kwam te laat opdagen. Gelukkig had Raphael Ravenscroft nog wel zijn saxofoon in de auto liggen en speelde de melodie op zijn altsaxofoon. Rijk is Ravenscroft er niet van geworden. Hij kreeg een cheque van 27 pond, die ook nog ongedekt bleek. Gerry Rafferty houdt er meer aan over. De schatting is dat hij elk jaar zo’n €100.000,- aan auteursrechten ontvangt.

Valse altsaxofoonsolo

Overigens is Ravenscroft niet trots op deze altsaxofoonsolo. De solo is volgens hem te laag geïntoneerd. Eigenlijk vond hij het gewoon vals klinken.

Ja, het is vals. Net genoeg om mij te irriteren.

10 uur lang

In tegenstelling tot Ravenscroft vond Lukáš Gombarčík de solo wel mooi. Zo mooi dat hij de solo in een 10 uur durende loop heeft gezet. Op de video hieronder kun je deze volle 10 uur beluisteren.

Bronnen: The Legacy of Music, NOS,Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00