Platenbeurs Plaza Duffel

Datum: 24 maart 2024
Tijd: 10.00-17.00
Locatie: Duffel, Cultuurcentrum Cinema Plaza

De platenbeurs Plaza Duffel is een prachtige gelegenheid om gezellig te grasduinen in mooie platencollecties in cinema Plaza.

De toegang voor de Tweede Plaza Platenbeurs is gratis en nodigt de aanwezigen dan ook uit om hun zoektocht naar zeldzaam vinyl af en toe te onderbreken om dat ‘prachtige juweel van een zaal’ nog eens van boven tot onder te exploreren.

n de Foyer achteraan kun je een kleine expo zien die de geschiedenis van de Plaza nog eens uitgebreid vertelt. De oorsprong van de Plaza en de plaat zijn beide ongeveer honderd jaar oud. Gedurende de hele platenbeurs worden er op het Plaza-Cinema Scherm dan ook oude, zeldzame muziek filmpjes vertoond die destijds nog op echte pellicule werden gedraaid en gemaakt werden voor de Scopitone- Jukeboxen (een soort machine waar men korte muziekfilmpjes kon selecteren, naar analogie met de gewone Café- Jukeboxen). Door de vele mechanische problemen waren deze machines geen lang leven beschoren … maar de filmpjes, die bestaan nog en zijn dankzij de Plaza Platenbeurs weer in hun volle glorie oo het grote scherm te bewonderen.. Geef uw oren en ogen dus de kost tijdens deze toch wel unieke platenbeurs. De nadruk ligt uiteraard op het blijkbaar onuitroeibare vinylfenomeen zowel op 45 als op 33 toeren in diverse formaten (single, maxi-single, ep, 25cm lp en lp).

Meer informatie vind je op de site van Plaza.

Naar platenbeurs agenda >>>

Check altijd bij de organisator van de platenbeurs (dus niet bij mij) of de beurs echt doorgaat! Ook andere vragen over de platenbeurs, dien je aan de organisator van die platenbeurs te stellen. Ik kan je niet verder helpen!

Wel kan ik je helpen aan leuk BoekenBlues Nieuws. Meld je hier aan. En bekijk ook eens de nieuwste aanwinsten in de BoekenBlues Shop.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00