Over Boekenblues

BoekenBlues is mijn piepkleine webshopje, ontstaan uit de liefde voor muziek en mijn zoektocht naar interessante muziekboeken en de mooiste platen. Je vindt er met name tweedehands boeken en tweedehands platen, cd’s en cassettebandjes. En voornamelijk soul, gospel, blues, jazz en funk. Dat vind ik nu eenmaal mooie muziek!

Verzamelplezier

BoekenBlues is het resultaat van het plezier dat ik heb in het verzamelen. Mijn collectie bevat voornamelijk boeken en platen. Ik heb honderden tweedehands muziekboeken en lp’s in de kast staan. En op een gegeven moment had ik geen plek meer om al dat materiaal op te bergen. Dat was voor mij de aanleiding om een tweedehands shop te beginnen. Op deze manier kan ik blijven verzamelen en steeds nieuwe muziek ontdekken. Hieronder vind je een aantal van mijn laatste aanwinsten.

De naam Boekenblues

En dan nog meer over Boekenblues, en wel de naam. Die heb ik gevonden na heel wat puzzelen. De site gaat over boeken en muziek, dus dat het woord ‘boeken’ er in voor zou komen was duidelijk. De keuze voor ‘blues’ was wat minder voor de hand liggend. Natuurlijk is blues -naast soul, gospel en funk- een van mijn favoriete muzieksoorten. Maar blues is ook een gevoel. Als je de blues hebt, dan voel je je zwaarmoedig. Blues heeft ook iets melancholisch en iets bitterzoets. Blues en eigenlijk alle muziek, is ook een oppepper en is een middel tegen alle ellende op deze klotewereld. Daarom heb ik gekozen voor de naam BoekenBlues. Bovendien allitereert het lekker en blijft het daarom, althans dat hoop ik, goed hangen.

Tweedehands muziekboeken

Tweedehands muziekboeken

De boeken die ik verzamel gaan over alle facetten van de muziek. Ze gaan over artiesten, over genres, over albumhoezen, muziekgeschiedenis, platenlabels en over de muziekindustrie.

Vaak hebben ze iets te maken met soul, gospel, blues, jazz en wereldmuziek. In de BoekenBlues Shop vind je naslagwerken, biografieën, songbooks, autobiografieën, discografieën, fotoboeken en boeken met bladmuziek. En soms een verdwaald magazine, brochure of stripverhaal over een muzikant.

Klein maar fijn

BoekenBlues is een een klein webshopje. Geen groot magazijn met tienduizenden boeken en platen, maar eerder een paar boekenkasten met bijzonder leesvoer en enkele bakken met vinyl. Ook geen snelle service. Een beetje slow is ook goed. Ik heb geen personeel en run deze shop in mijn eentje, naast mijn ‘gewone’ baan en ben dus niet 24/7 beschikbaar. Je moet dus een paar dagen wachten voordat ik het item toestuur. En dan nog een ‘Unique Selling Point’: Ik bied niet het nieuwste van het nieuwste aan. Geen slaafse navolging van trends, maar boeken die ik zelf heb verslonden, graag wil lezen en muziek die ik persoonlijk te gek vind.

Tweedehands vinyl

Natuurlijk vind je in deze shop heel veel blues en soul. Maar dan liever niet de standaardplaatjes. Rariteiten, een beetje maf, een tikkeltje anders en platen die je niet vaak tegenkomt. Ik vind het leuk om miniverzamelingetjes aan te leggen. Over de Sun Ra and his Solar Arkerstra of Afrikaanse muziek bijvoorbeeld. Of de soundtracks van blaxploitation films. En verder ook muziekboeken van Taschen, een verzameling met fight the power albums of kerstmuziek.

Meer over BoekenBlues

Struin gerust eens rond op mijn site! Een handig beginpunt hierbij is de wegwijzer.

Meld je aan voor de nieuwsbrief, check de platenbeurs agenda en heb je vragen of suggesties, dan kun je me altijd een mailtje sturen. Ook kun je Boekenblues op de socials volgen. Neem eens een kijkje op Facebook, YouTube en Instagram.

Veel lees- en luisterplezier

Marlies

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00