Water drumming: de rivier als drumstel

Bij water drumming gebruik je een rivier als drumstel. Bijna altijd zijn vrouwen de bespelers van het muziekinstrument: de water drum. In Afrika is er zelfs een speciale naam voor: Liquindi.

Liquindi

Liquindi is de muziekstijl van het Baka volk. Dit is een Pygmeeën-volk dat in de regenwouden op de buurt van de grens tussen Kameroen en Congo. De Baka-vrouwen zingen in de ochtenduren en begeleiden zichzelf op het water van de rivier.

Meer Water Drumming

Ook op de Vanuatu eilanden in Oceanië wordt er door de vrouwen aan water drumming gedaan. Hierbij wordt het lichaam als muziekinstrument gebruikt om op te drummen. Bekijk het op onderstaande clip.

Documentaire

In 2009 verscheen de documentaire Water Drums. Deze documentaire volgt de muzikale kunst van het water drummen in verschillende continenten. Van water drumming in Afrika tot aan Venezuela. Water Drums werd geregisseerd door Clarissa Duque en je kunt de documentaire hieronder bekijken.

water drumming

Meer muziekinstrumenten

In de Boekenblues webshop vind je meer muziek en items over muziekinstrumenten. Ik koop ze bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Mijn kasten puilen uit. Er kan niets meer bij. Dus ik ben genoodzaakt een deel van mijn verzameling te koop te zetten in de Boekenblues Shop. Soms zitten er ook pareltjes tussen. Bekijk hieronder de zes laatste collector’s items die ik in de shop heb geplaatst.

Bronnen: Bandcamp, The Kid Should See This, National Museum of African Art

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00