Spiritualiteit en percussie: Airto Moreira legt uit wat de link is

Airto Moreira is een Braziliaans drummer en percussionist. Hij werd bekend als percussionist bij onder andere de jazzrock-formatie Weather Report en als drummer bij Chick Corea.

Airto Moreira

Airto Moreira is een Braziliaans drummer en percussionist. Hij groeide op in Curitiba en São Paulo en wordt beschouwd als een van de beste percussionisten en drummers ter wereld. Zijn carrière startte begin jaren ’60. Hij speelde een mix van samba, bossa en Braziliaanse jazz. Moreira emigreerde naar de V.S. en bracht invloedrijke soloalbums uit, waaronder het mijlpaal Free uit 1972. verder hij bij onder andere de jazzrock-formatie Weather Report en als drummer bij Chick Corea. Verder speelde hij bij Miles Davis, Stanley Clarke, Santana, Herbie Hancock, Quincy Jones en nog veel meer muzikale grootheden.

Spiritualiteit en percussie
Airto Moreira at Paul Masson Harvest Jazz Festival, Saratoga CA 10/3/81
w/Flora Purim. Produced by Todd Barkan, © Brian McMillen, www.brianmcmillenphotography.com. Via Wikipedia

Free

Het album Free is zijn meest bekende album. Op twee nummers hoor je een blazerssectie die gearrangeerd is door Don Sebesky. Verder spelen tal van grootheden mee op dit album: Chick Corea, Hubert Laws, Joe Farrell, Keith Jarrett en George Benson. Ook zijn vrouw, zangeres Flora Purim is op dit album te horen. Zij zingt op de titeltrack Free. Beluister het hieronder.

Spiritualiteit en percussie

Moreira gelooft in de kracht van muziek als medium voor fysieke en spirituele genezing. Dat geloof werd hem met de paplepel ingegoten. Hij werd geboren in 1941 in Santa Catarina, Brazilië, in een familie van genezers. Zijn grootmoeder was een spirituele genezer die van dorp naar dorp reisde en de zieken behandelde met kruiden en gebeden. Ook Moreira denkt mensen te kunnen genezen. Hij doet dat niet met kruiden, maar met geluiden en muziek. In onderstaande video legt hij uit wat de link is tussen spiritualiteit en percussie.

Spirituele muziek

In de Boekenblues Shop vind je heel veel bijzondere en spirituele muziek. Hieronder de 3 laatst toegevoegde gospel items in de shop.

Bronnen: All about Jazz, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00