Met Song Maker kun je muziek maken met Google

Song Maker is een tool van zoekgigant Google. Met Song Maker kun je componeren in Chrome, de browser van Google.

Zelf muziek maken in je browser is een muzikaal experiment dat Google heeft ontwikkeld in het kader van de Music in Our Schools Month.

Song Maker

Song Maker is een sequencer waarmee je in Chrome loops kunt programmeren voor twee verschillende instrumenten, die je zelf uit kunt kiezen. Ook kun je automatisch in de juiste toonladder spelen, het tempo veranderen en de tool registreert bovendien op welke toonhoogte je zingt. Je kunt het nummer exporteren, of iemand uitnodigen om het te bewerken. Je kunt dus in principe met een groep mensen een eigen nummer componeren. Leuke manier om zelf artiest te worden zonder dat je over enige muzikale kennis hoeft te beschikken.

Chrome Music Lab

Chrome Music Lab werd in 2016 gelanceerd. Dit is een verzameling tools waarbij het muziek en muziek maken voor iedereen mogelijk is. Chrome Music Lab is bedoeld als hulpmiddel in het onderwijs om vanuit muziek meer  te weten te komen over wetenschap, wiskunde en kunst. Song  Maker werd gemaakt in het kader van de Music in Our Schools Month, een Amerikaans initiatief waarbij aandacht wordt besteed aan muziekonderwijs op scholen. In het Chrome Music Lab vind je ook tools die je meer informatie geven over ritme, over geluidsgolven akkoorden en meer.

Bronnen: IxperiumWant

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00