Samples uit de wasmachine

Met de Wav-o-Wash-LaundroMatic-X4000 haal je samples uit de wasmachine. Het is een experimentele sample creator die juist niet AI is, want AI is voorspelbaar. Deze wasmachine doet zijn ding volslagen random.

Wav-o-Wash-LaundroMatic-X4000

De Wav-o-Wash-LaundroMatic-X4000 is gemaakt door Maarten Regtien. Hij heeft het geschreven om moeiteloos veel basissamples te creëren voor verdere verwerking in zijn elektronische composities. Eingelijk is het dus een digitaal muziekinstrument. Het handmatig creëren van slechts één ‘nieuw’ geluid kan uren duren. Dit programma maakt er tonnen van en je hoeft alleen maar degene te kiezen die jij leuk vind voor verdere verwerking en de rest weggooien.

samples uit de wasmachine

Willekeurige samples

De Wav-o-Wash-LaundroMatic-X4000 werkt heel eenvoudig. Voeg gewoon wat geluidsbestanden toe Wav-o-Wash zal willekeurig een groot aantal samples genereren. De lengte van die samples wordt willekeurig gekozen en ook de toegepaste effecten zijn random. Geen kunstmatige intelligentie dus, want dat is voorspelbaar. Verder heeft Regtien er er nog een mixer aan toegevoegd. De mixer mixt alle eerder gemaakte samples willekeurig en ‘centrifugeert’ het tot een nieuwe sample.

Luister hieronder eens naar de een Pulp Fiction Samuel L. Jackson die vermengt wordt met een didgeridoo.

Op YouTube vind je nog veel meer voorbeelden. Je kunt zelf ook samples uit de wasmachine halen door de Wav-o-Wash te downloaden.

Meer bijzondere muziek

In de Boekenblues Shop vind je veel meer bijzondere muziek. Bekijk bijvoorbeeld eens de laatst toegevoegde cd’s.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00