Laat de Paardenbloemfluit niet verloren gaan!

Laat de Paardenbloemfluit niet verloren gaan voor toekomstige generaties! Dat is de noodkreet van Marva Lee Weigelt uit Newton, Kansas.

Marva Lee Weigelt wil dat de kunst van het Paardenbloemfluit maken, nooit verloren mag gaan. Ze heeft daarom een video online gezet waarin ze haar noodkreet aan de wereld laat horen.

Hoe maak je een Paardenbloemfluit?

Op de site van Natuurmonumenten staat beschreven hoe je een Paardenbloemfluit maakt. In het Engels wordt dit muziekinstrument een Dandelion Horn genoemd en dat dekt, gezien het geluid van deze fluit, de lading een stuk beter.

Paardenbloemfluit
De stengel van de paardenbloem kun je omtoveren tot een Vuvuzela klinkend muziekinstrument. Bron foto: Mike Mozart via Flickr. Toepasselijke achternaam heeft deze fotograaf!

Maar hoe maak je nu zo’n fluit. Allereerst dien je een paardenbloem te plukken. Omdat de stengel hol is, kun je er een fluit van maken. Je hebt wel een flinke paardenbloem nodig met een stengel van ten minste 5 centimeter lang. Het uiteinde van de stengel moet je platdrukken. Dit platte stuk steek je in je mond en je blaast er kort en krachtig doorheen. Klinkt als een soort Vuvuzela.

Dandelion Horn

You Tube staat overigens vol met filmpjes van de Dandelion Horn. Zo geeft de Dandelion trumpet man een optreden.

Luister naar Mary had a little lamb op de Paardenbloemfluit.

Ook Magnus speelt een aardig riedeltje.

Meer muziekinstrumenten

In de Boekenblues Shop vind je veel meer boeken over muziekinstrumenten. Hieronder de 3 laatst toegevoegde items in de shop.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00