Gitaareffecten op Pedal of the Day

Pedal of the Day laat een grote schat aan gitaareffecten horen. Wil je weten hoe overdrive, distortion, delay of wah-wah klinkt, luister dan naar de gitaareffecten op het YouTube kanaal Pedal of the Day.

Wah effect

Een gitaareffect is een geluidseffect dat het geluid van je gitaar op een bepaalde manier vervormt of verandert. Er zijn gitaareffecten in vele soorten en maten en het oer effect is waarschijnlijk de cry baby wah. Tales of Brave Ulysses uit 1967 van Cream is een van de eerste ‘wah nummers’. Voodoo Child (Slight Return) uit 1968 van The Jimi Hendrix Experience zorgde voor een echte doorbraak van het wah effect.

Meer gitaareffecten

Er zijn veel meer effecten: Overdrive, distortion, fuzz, ringmodulator, flanger, looper, faser, tremelo, octaver enzovoorts.

gitaareffecten
Gitaareffecten zijn er in allerlei soorten en maten. Bron afbeelding: Roadside Guitarsderivative work: MXR effect pedals 1.png: Guitarpopderivative work: Clusternote [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia

Op het You Tube kanaal Pedal of the Day kun je honderden video’s beluisteren waarop een gitaareffect ten gehore wordt gebracht. De Walrus Audio Monument Harmonic Tap Tremolo is een leuke. Ook de Ibanez CP10 Comressor Sustainer Demo is aan te raden. Je kunt uren lang rondstruinen door al het filmmateriaal!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00