Enge geluiden muziekinstrument: Apprehension Engine

De Apprehension Engine is een ‘enge geluiden muziekinstrument’. Je kunt er griezelige en angstaanjagende tonen uit krijgen. Dit instrument wordt gebruikt voor filmmuziek van horror movies en andere griezelige films.

Enge geluiden

Op de Apprehension Engine kun je de meest griezelige en onheilspellende muziek componeren. Hieronder kun je naar enkele horror geluiden luisteren en kun je dit instrument in actie zien op het kerkhof.

Apprehension Engine

Apprehension Engine betekent letterlijk vertaald de ‘angst machine’. Het instrument is voorzien van snaren, staven, wielen en bogen die aan een houten kist zijn bevestigd. Filmcomponist Mark Korven bespeelt de Apprehension Engine. Aanvankelijk componeerde hij ‘enge muziek’ op allerlei digitale instrumenten, maar dat voldeed niet echt. Hij was op zoek naar een iets meer experimenteel en akoestisch geluid om soundtracks van films mee te componeren.

Enge geluiden muziekinstrument

Korven wilde een ‘enge geluiden muziekinstrument’ creëren, waarmee je emotie kan oproepen en suspense kan . Korver riep de hulp in van luthier Tony Duggan-Smith om de Apprehension Engine te bouwen. Hieronder zie je het verhaal.

Enge geluiden muziekinstrument

Het is niet bij een eenmalige project gebleven. Er is ook een tweede versie van de Apprehension Engine gebouwd dat in ook in kleine aantallen te geproduceerd kan worden. De nieuwe verbeterde versie bevat nu ook magnetische pick-ups, een Hurdy Gurdy-mechanisme en meer galmmogelijkheden.

Ook een Apprehension Engine?

Wil je dit muziekinstrument aanschaffen, dan moet je nog even wachten. De eerste serie is namelijk al uitverkocht. Gelukkig kun je wel een pre-order plaatsen. Neem wel een dikke portemonnee mee, want het basis model kost $10.000,-. Maar als je een beetje handig bent kun je hem natuurlijk ook zelf maken. Makkelijk is het niet, maar er is een serie video’s om verder op weg te helpen. Er zijn 24 delen. Hieronder zie je deel 1.

Meer muziekinstrumenten

Heb je net als ik, interesse in geluiden, effecten en bijzondere muziekinstrumenten, bekijk dan onderstaande 3 items die ik recentelijk heb toegevoegd aan de shop.

Bronnen: Apprehension Engine, Nag on the Lake, Open Culture

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00