Doe-het-zelf basgitaar bouwen

Een doe-het-zelf basgitaar is een uitkomst als je niet beschikt over voldoende financiële middelen om een Fender, Rickenbacker of een ander duur merk te kopen. Als je handig bent en van knutselen houdt, is er op You Tube heel wat inspiratiemateriaal te vinden van handige muzikanten die in hetzelfde schuitje zaten. Van een olieblik, een oud toetsenbord, een schop, een peddel en andere ongebruikelijke materialen wisten deze doe-het-zelvers een goed klinkende basgitaar te bouwen.

Doe-het-zelf basgitaar

Jim Jackson bouwde van een oud stuk ijzer en wat ander restmateriaal een viersnarige bas. Hij noemde het de Frankenbas. Ziet er stevig uit en zo klinkt dit muziekinstrument ook.

In deze video krijg je een korte cursus hoe je een eensnarige basgitaar kunt bouwen van een schop of spade.

Deze doe-het-zelf basgitaar, de Canjo bas genaamd, is gemaakt van een oude jerrycan.

Een oud toetsenbord van een Commodore 64 vormde de basis voor deze basgitaar en keytar.

Deze tweesnarige fretloze bas is gemaakt van grote plastic fles. Wil je ook zo’n bas bouwen, check dan de instructievideo.

Op het You Tube kanaaal Circuits and Strings kwam ik de Walking Stick tegen. Dit is een eensnarige basgitaar met frets. Op onderstaande video kun je het bouwproces volgen.

Een oud olieblik moet je nooit weggooien. Je kunt er een fantastische basgitaar van knutselen.

RickyshawSeason maakt van een oude autovelg een basgitaar. Vanwege de ronde body, heeft hij het een Bass Banjo genoemd

Doe-het-zelf contrabas

Op You Tube vind je ook heel veel video’s van muzikanten die een zelf een contrabas in elkaar hebben geknutseld. Ook weer van de vreemdste materialen, zoals een koffer, een jerrycan of  wat bamboe.

Deze eensnarige mini contabas is volgens de Riccardo Di Paolo in 25 minuten te bouwen. Al wat je nodig hebt, is een blikje, een oude lat en wat schroeven. De snaren van deze bas, zijn afgedankte exemplaren. Luister op deze video hieronder naar deze recycle bas.

Pkbrickey maakte van een oude koffer een staande bas.

Wist je dat je een kapotte wasmachinetrommel kunt ombouwen tot een contrabas? Je hebt alleen nog maar een een stok nodig en wat snaren en natuurlijk twee rechterhandjes. Op de video van Scrap Wood City wordt het voorgedaan.

Deze Bamboo Bass bestaat uit een een dikke tak van een bamboeboom. Hij koos voor bamboe omdat hij een  tropical vibe wilde creëren en die krijg je nu eenmaal niet uit een eik!

Ooit een grote trom, nu de body van een contrabas.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00