The Blank Generation: de allereerste Punk documentaire

The Blank Generation is de eerste documentaire over de punkbeweging in New York. De film is gemaakt door Ivan Kral en Amos Poe.

The Blank Generation

The Blank Generation

The Blank Generation wordt beschouwd als het eerste visuele testament van de New York punk. Het is een korrelig, rauw historisch document uit het pre YouTube tijdperk. De film is ontsproten uit het brein van Ivan Kral. Hij was filmmaker en gitarist bij Patti Smith Group, Iggy Pop en Blondie van 1974 – 1979. Hij geeft ons een inkijkje in de punkwereld van de jaren ’70 met beelden van de artiesten en live-optredens. Hij maakte de film in eerste plaats voor zich zelf, want Kral kwam oorspronkelijk uit Tsjecho-Slowakije en wilde, voor in het geval hij werd teruggestuurd naar zijn geboorteland, een aandenken hebben aan de punkscene. Later werden de beelden bewerkt door No-Wave filmmaker Amos Poe. Het resultaat van deze low budget filmacties is deze documentaire The Blank Generation uit 1976 met optredens van Patti Smith Group, Ramones, Blondie, Talking Heads, Television, New York Dolls en anderen.

Meer informatie vind je op de website theblankgeneration.com. De documentaire kun je hieronder bekijken.

Meer mooie muziek

Mooi zo’n tijdsdocument. Zelf ben ik niet echt een fan van Punk. In de shop vind je wel wat, maar eigenlijk hou ik hou veel meer van Blues en Gospel. Hieronder de laatste aanwinsten op dit gebied.

Bronnen: Concrete Menagerie, Open Culture, That Eric Alper

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00