De laatste dagen van George Michael

George Michael werd op deze dag (25 juni) in 1963 geboren. En op 25 december 2016 werd hij dood aangetroffen. Hij was slechts 53 jaar. De officiële doodsoorzaak was hartfalen. Toch waren er veel vragen over zijn dood. De documentaire De laatste dagen van George Michael gaat op zoek naar de antwoorden.

Wereldster

George Michael was een wereldster. Een superster en waarschijnlijk een van de succesvolste zangers uit de jaren ’80 en ’90. Als Wham en als soloartiest scoorde hij vele hits. Hij won twee Grammy’s en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. En van 1984 tot 2004 was hij de meest gespeelde artiest op de Britse radio.

De laatste dagen van George Michael
George Michael tijdens een optreden in 1988. Bron afbeelding: University of Houston Digital Library, Publiek Domein, via Wikipedia.

Depressief

Ondanks al zijn succes had hij het zwaar. Hij worstelde met roem en homoseksualiteit en leed aan depressies. Ook voerde hij gevecht op gevecht met zijn platenmaatschappij en met de pers. De roddelpers, de paparazzi, liet hem niet met rust. Als Michael in de problemen komt, onder meer veroorzaakt door zijn drank en drugs verslaving, komen ze als vliegen op de stront af. Dat maakt hem depressief en mensenschuw.

25 december 2016

George Michael werd op 25 december 2016 dood aangetroffen in bed door zijn vriend Fadi Fawaz. Bij de uitwendige lijkschouwing werden geen verdachte omstandigheden aangetroffen. Om de doodsoorzaak exact vast te stellen, werd een inwendige lijkschouwing nodig geacht. Weken later, pas op 7 maart 2017, werd duidelijk dat Michael een natuurlijke dood gestorven was. De officiële doodsoorzaak was een verwijde hartspier door een ontsteking en leververvetting. De politie beschouwde het onderzoek naar Michaels dood daarmee als afgesloten. Pas op woensdag 29 maart 2017 werd hij begraven. Hij werd bij zijn moeder begraven op de Highgate Cemetery in Londen.

Documentaire; De laatste dagen van George Michael

In de documentaire Last Days Of George Michael worden de laatste dagen van het leven van Michael in beeld gebracht. Na zijn dood kwam er ook een groot geheim aan het licht. Het bleek dat hij miljoenen weggaf aan goede doelen. Hij was een filantroop van ongekend formaat. Een van de goede doelen waar hij veel aan schonk, was de Thalassemia Society. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het bestrijden van de ziekte Thalassemie, een erfelijke aandoening van het bloed. En dat is niet het enige goede doel waar Michael aan schonk! Wil je het allemaal weten, bekijk dan de documentaire hieronder.

Podcast: De laatste dagen van George Michael

En naast deze documentaire is er ook een podcast serie. In zes afleveringen wordt ingegaan op de vraag wat we nu écht van de mens George Michael weten? En wat is het geheim achter al die prachtige nummers die één van de meest geliefde en gevierde zangers uit de popmuziek, op de plaat heeft gezet. het antwoord vind je in de podcast. De serie is te beluisteren via onder meer Spotify.

Meer popmuziek

Naast de muziek van George Michael is er nog veel meer goede popmuziek gemaakt. Ook ik verkoop muziek van dit genre in de shop. De laatste drie items die ik heb toegevoegd, vind je hieronder.

Bronnen: Documentary HeavenNRCWikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00