Alzheimer en muziek: Don’t Think Twice

Don’t Think Twice gaat over Alzheimer en muziek én over John Fudge die door een ongeluk ersenletsel opliep en daarom al vroeg dement werd.

Bob Dylan liedjes

John Fudge liep op zijn 24ste ernstig hoofdletsel op. Hij viel van een rots. Aanvankelijk had hij nergens last van. Pas vele jaren werden de gevolgen zichtbaar. Hij werd dement. Zijn denkvermogen en geheugen zijn behoorlijk achteruitgegaan en daar raakt hij enorm van in de put. John heeft er eigenlijk niet veel zin meer in, maar zijn katten, zijn gitaar en de Bob Dylan liedjes houden hem op de been.

Alzheimer en muziek

Semantische dementie

In deze documentaire krijg je een beeld van het leven van John. Het wordt verteld door zijn vrouw Geraldine en de muziekleraar. Ze leggen uit hoe semantische dementie, de vorm waar John aan leidt, in de praktijk tot uiting komt. Bij vorm van dementie is het taalgebied in de hersenen aangetast, waardoor je langzamerhand de betekenissen van woorden en dingen vergeet. John heeft hierdoor moeite met communiceren en is niet in staat zich uit te drukken. Toch kan hij nog steeds gitaar spelen en zingen.

Mooie muziek

In de Boekenblues Shop vind je heel veel bijzondere muziek. Hieronder de 3 laatst toegevoegde vinylplaten in de shop.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00