Vreemd kerstliedje: Burrito van Don Lucas

Burrito is de titel van een vreemd kerstliedje. Burrito is Spaanse woord voor ezeltje en daar gaat deze kersttrack dan ook over.

Vreemd kerstliedje

Het nummer werd als B-kant uitgebracht in 1962 door Don Lucas. Er is maar weinig bekend over die Don Lucas. Hij heeft wat singles uitgebracht, maar dat is dan ook alles wat ik kan achterhalen. Op de A kant staat een maf nummer getiteld, Where’s Flo. Een dronkenmansnummer gezongen door iemand in de lorem is en de hik heeft.

Op de B-kant dus het nummer Burrito. Ik kwam het tegen op Soul Music Songs. Het is een vreemd kerstliedje dat gaat over het Mexicaanse ezeltje, een zogenaamde burrito. In Mexico heb je namelijk geen rendieren en ook heb je geen slee nodig. Maar er zijn wel ezeltjes en karren waarop de kerstman langs de huizen kan om kadootjes af te leveren. En die ezeltjes die balken! Luister zelf maar.

Meer kerstmuziek

Ik struin tal van platenbeurzen en online marktplaatsen af naar kerstmuziek en heb heel wat platen en cd’s met kerstliedjes in de kast staan. Omdat mijn platenkast uitpuilt, ben ik gedwongen om wat items te koop te zetten. Dat doe ik in mijn eigen Boekenblues Shop. Met pijn in het hart natuurlijk, want afscheid nemen van al dat moois is lastig. Maar het is gelukt. Bekijk hieronder de laatste 3 toevoegingen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00