Think (About It) op Wereld denkdag (22 februari)

Think (About It) van Lyn Collins is een nummer dat helemaal bij vandaag 22 februari past. Het is namelijk wereld denkdag. Vandaag wordt nagedacht over kwesties die jonge vrouwen aangaan. Ook het soulnummer Think (About It) gaat over vrouwen met een boodschap aan mannen!

Wereld denkdag

Vandaag is het wereld denkdag. Het is een kans om na te denken over kwesties die jonge vrouwen aangaan. Deze dag wordt georganiseerd door de World Association of Girl Guides and Girl Scouts. Padvinders dus. Denkdag valt niet zomaar op 22 februari. Het is namelijk de verjaardag van zowel de oprichter van de scouting, Robert Baden-Powell als van zijn vrouw Olave Baden-Powell.
Op deze denkdag denken padvinders over de hele wereld een beetje extra aan elkaar en aan de mensen die het zwaar hebben. Meer weten over deze dag? Kijk dan op World Thinking Day voor meer informatie.

Think (About It)

Ook Lyn Collins houdt van denken. Ze zong in 1972 het nummer Think (About It). Een funky soulnummer dat werd uitgebracht als single op James Brown’s People Records. Brown schreef de track en tekende ook voor de productie. The JB.’s, de vaste band van James Brown, zorgen voor de muzikale begeleiding: een rauwe drumbeat, lekker achtergrondkoortje en een opzwepende tamboerijn. Wereldberoemd is de Woo! Yeah! drum break waarop de Yeah! van Bobby Byrd en de Woo! van James Brown te horen zijn.

Think (About It)

Sisters

De mare gaat dat niet Brown maar Collins zelf verantwoordelijk was voor de feministische tekst van dit nummer. Namens al haar ‘sisters’ heeft ze een preek opgesteld die gericht is aan alle ontrouwe, egoïstische mannen:

Hey, fellas
I’m talking to you, you and you too
Do you guys know who I’m talking to?
Those of you who go out and stay
Out all night and half the next day
And expect us to be home
When you get there
But let me tell you something
The sisters are not going for that no more
‘Cause we realize two things
That you aren’t doing anything for us
We can better do by ourselves

Luister en kijk naar ‘the female preacher’ Lyn Collins.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00