The Del Rubio Triplets: de zingende drieling

The Del Rubio Triplets kwamen op 23 augustus, in 1921 ter wereld. Eadie, Elena en Milly Boyd werden slechts 15 minuten na elkaar in Panama geboren. Ik had nog nooit van dit trio gehoord, maar in de V.S. waren ze redelijk populair.

The Del Rubio Triplets

Deze blonde Amerikaanse drieling werd in de jaren ’80 beroemd. Dit kwam niet door hun muzikale kwaliteiten. Die waren niet echt top. Maar hun kitscherige kledingstijl en hun amusante coverversies van liedjes, legden de basis voor hun populariteit. Voordat ze als The Del Rubio Triplets door het leven gingen, traden ze op als The Boyd Triplets. Ze waren toen zangeressen in de band van Xavier Cugat en in de jaren ’50 waren vooral in het nachtclubcircuit aan de slag. Ook verschenen ze regelmatig op televisie en traden op in verschillende Bob Hope-shows, bij Good Morning America en Late Night with David Letterman. Hieronder het nummer Cielito Lindo van Xavier Cugat & His Orchestra en The Boyd Triplets.

Blonde drieling

In 1965 namen ze een andere artiestennaam aan, namelijk The Del Rubio Triplets. En Rubio verwijst naar hun haarkleur. Die was blond. En rubio is het Spaanse woorden voor blond. Overigens was dit niet hun natuurlijke haarkleur. Ze hadden hun haar geverfd.

Covers

De drieling speelden geen eigen nummers, maar ze coverden hits en gaven die een geheel eigen tintje. Hun grootste hits waren versies van Whip It van Devo, Neutron Dance van The Pointer Sisters, Ding-Dong! The Witch Is Dead van The Wizard of Oz en Walk Like an Egyptian van The Bangles.

Hun act was een beetje maf, rete ordinair, amuzikaal, maar wel vermakelijk. Luister bijvoorbeeld eens naar These Boots Were Made for Walking, What Have I Done To Deserve This en Smells Like Teen Spirit.

Meer bijzondere muziek

Hou je van bijzondere muziek. Bekijk dan hieronder de laatste 3 cd‘s die ik aan de shop heb toegevoegd.

Bronnen: Peewee, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00