Techno Marching Band uit Duitsland: Meute

Een Techno Marching Band uit Duitsland? Klinkt als een bijzondere combinatie. En dat is het ook, want dit elfkoppige fanfare orkest uit Hamburg, Duitsland brengt Techno, House en Deep House ten gehore.

Techno Marching Band in het park

In mei gaven de mannen van Meute een optreden in het Görlitzer Park in Berlijn en de Techno Fanfare speelde daar live het nummer You and Me, in de Flume Remix van Disclosure en Eliza Doolittle. Heerlijk!

Meute viraal

Meute is opgericht in 2015 en ze voeren technonummers op met de instrumenten van een harmonie-orkest. Hun grote doorbraak vond plaats in het voorjaar van 2016. Hun uitvoering van de technoklassieker Rej van Âme ging viraal. Binnen een week werd de video meer dan 400.000 keer bekeken.

Techno Fanfare

Het techno fanfare orkest bespeelt de muziekinstrumenten die je ook bij de ouderwetse harmonie tegenkomt: slagwerk met grote trom en xylofoon en natuurlijk de koperblaasinstrumenten zoals trompet, sax, tuba, trombone en bijbehorende kleding!

Techno Marching Band
Meute in actie. Bron foto: S. Bollmann [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Meer Meute

Meute heeft nog veel meer moois gemaakt. Luister bijvoorbeeld eens naar de Techno Marching Band Versie van het nummer Kerberos van Stephan Bodzin en Marc Romboy. Echt een lekkere track!

En nog eentje: Underground dat oorspronkelijk een nummer is van Nick Curlys.

En dan is er ook nog Miss You.

En dan hun laatste single: Slow Loris. Opgenomen in Brooklyn, New York met de Manhattan skyline op de achtergrond.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00