Stories

Stories is een maf nummer van The Chakachas. Heerlijke exotische latin-soul-funk. Het verscheen in 1972 op hun titelloze album. Dit album wordt nog nog steeds beschouwd als een zeldzame seventies klassieker.

The Chakachas

The Chakachas was een Belgische band die bestond uit studiomuzikanten. Ze speelden met name Latin Soul en waren ook bekend als Les Chakachas, Los Chakachas of Los Chicles. De band begon eind jaren ’50 als cha-cha-cha band en hadden in 1958 een Belgische nummer 1 met Eso Es El Amor dat in het Spaans werd gezongen. In 1959 namen ze Rebecca op en in 1962 hadden ze zelfs in het Verenigd Koninkrijk een hit met Twist Twist dat nummer 48 bereikte.

Jungle Fever

Op ditzelfde album vind je ook hun top hit, Jungle Fever. Een latin disco track dat het behoorlijk goed deed in de V.S. Er werden daar meer dan een miljoen exemplaren verkocht. In Groot-Brittannië deed het het minder goed. Het mocht kort na de release niet door de BBC niet meer worden gedraaid op de radio. De BBC vond het gekreun en de zware ademhaling die in het nummer te horen was, vies en ranzig. Pure porno! Net als de hoes van het album trouwens. Op de video hieronder is die afgebeeld. En dat ging ook de Amerikanen een beetje te ver. Daarom verscheen het album daar met een andere hoes.

Stories

Stories

Jungle Fever kreeg alle aandacht, maar ik vind het nummer Stories veel leuker. Echt een lekkere track. Het is vrolijke exotische latin-soul-funk track met wat gefluister en gegiechel. Het nummer werd ook door anderen ontdekt. Zo verscheen het op de soundtrack van de PS4- en Xbox One-versies van Grand Theft Auto V. Ook werd Stories gecoverd door de band Cake, die het omdoopten tot Thrills. Maar de originele versie is de beste. Luister hieronder naar de uitvoering van The Chakachas.

Meer mooie muziek

Ik verzamel mooie muziek en heb heel wat vintage platen, cd’s en tweedehands muziekboeken in de kast staan. Ik koop ze bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 6 toevoegingen.

Bronnen: Focus on Belgium, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00