Ik luister nu naar: See My Jumper Hanging On the Line

Ik luister nu naar See My Jumper Hanging On the Line van R.L. Burnside. Een nummer met een bijzondere titel en vertolkt door een minstens zo’n bijzondere muzikant.

See My Jumper Hanging On the Line

Ik kwam de video tegen op You Tube. Ik ben een fan van R.L Burnside en dit nummer kende ik nog niet. De video is geschoten bij het huis van Burnside in Independence, Mississippi. De video is gemaakt door Alan Lomax, Worth Long en John Bishop in augustus, 1978. Het was het allereerste filmopname waarop van Burnside te zien was. Op onderstaande video kun je het nummer beluisteren.

Mississippi Delta and Hill Country

De clip maakte deel uit van een groter project van Lomax, namelijk de documentaire Mississippi Delta and Hill Country uit 1978. Dit is een van de vijf delen van de muziekdocumentaire The Land Where the Blues Began over de muziekcultuur uit deze Amerikaanse regio: de blues

De documentaire Mississippi Delta and Hill Country is te zien op You Tube en is opgeknipt in 148 aparte clips. Burnside is in nog meer clips te zien Hieruit blijkt dat in alles wat de man doet, muziek zit. Of het nou een familie-uitje is of als hij aan het houthakken is.

See My Jumper

See My Jumper Hanging On the Line, of kortweg ook wel See My Jumper genoemd, is een echt country bluesnummer. Burnside schreef het zelf. Je hoort alleen zang en gitaar. Eenvoudige akkoorden, eenvoudige tekst, maar een te gek nummer. Het was een van de nummers waardoor Dave Stewart van The Eurytmics zich heeft laten beïnvloeden.

This just stays on the same blues riff over and over. It shows you don’t need complicated lyrics and epic chord changes. 

De tekst luidt als volgt:

See my jumper on
Hangin’ out on the line
Know by that
Something on my mind
I wouldn’t be here, baby
If it hadn’t been for you
Way down here, way you wanna do
Fix my supper, baby, let me go to bed

Guess white lightnin’
Done gone to my head
Guess white lightnin’
Done gone to my head

Hambone

Kijk ook even naar de zoons van Burnside, Duwayne, Dexter en Michael Joe, die een hambone laten zien.

Meer blues

Ik ben gek op blues. Omdat mijn boekenkast uitpuilt met tweedehands muziekboeken en omdat ik geen plek meer heb voor platen, moet ik ruimte maken. Daarom zet ik af toe wat te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 6 toevoegingen.

Bronnen: Cultural Equity, Places and Stories, Rolling Stone

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00