Ray Agee is Mr. Clean

Mr. Clean is een heerlijk bluesnummer van Ray Agee. Ik kwam dit nummer tegen op The Listening Post Blog en was gelijk verkocht. Wat een te gek nummer en wat een heerlijke stem!

Ray Agee

Agee was afkomst uit Alabama. Hij kwam uit een religieus gezin met maar liefst 17 kinderen. Op vierjarige leeftijd werd Ray getroffen door polio en raakte gehandicapt. Maar dat weerhield hem er niet van om muziek te maken en tussen de jaren ’50 en de ’70 nam hij meer dan 100 nummers op.

Ray Agee

Toch brak hij nooit door en werd nooit bekend als solozanger. Wel werden zijn songs opgenomen door vele anderen. Zo nam Bobby Bland in 1960 het nummer I’ve Been Wrong So Long op. I Say I Love You schreef hij samen met Johnny Otis en werd in 1963 door Johnny “Guitar” Watson op de plaat gezet. In 1971 nam Agee It’s Hard To Explain op en Cowboy Junkies coverden dit nummer in 1993.

Muziekjournalist Bill Dahl betreurt het dat Agee zo onbekend is gebleven en op AllMusic zegt hij hierover.

That’s a pity — he was a fine, versatile blues singer whose work deserves a wider audience.

Ray Agee is nu Mr. Clean

Terug naar Mr. Clean. Het is een beetje een obscuur nummer waarbij de zang van Agee sober en strak is met een beetje van dat hese en schorre. Het is niet moeilijk in te beelden, waarom de liedjes van Ray Agee zo goed pasten bij de sound van Bobby Bland.

Mr. Clean werd in 1968 als single uitgebracht op het Krafton label. Dit nummer is een soulvolle, soepele, bluestrack en gaat over iemand die zijn “vuile manieren” heeft afgeleerd. Hij heeft zijn leven gebeterd en is nu Mr. Clean.

People call me Mr. Clean
That’s why I’ve change my dirty ways

En als iemand je gemeen en rottig behandeld, roep dan gewoon even Mr. Clean

Blues, blues en nog meer blues

Ik verzamel blues en heb heel wat bluesplaten, cd’s en muziekboeken in de kast staan. Ik koop ze bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 3 toevoegingen.

Bronnen: AllMusic, The Listening Post Blog, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00