Politician Rag van King Solomon

Politician Rag is een nummer van de blues en soulzanger King Solomon. Politician Rag is nog steeds een super actuele track. Zeker op een dag als vandaag waarop de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvinden.

Energy Crisis

Het nummer vind je op het album Energy Crisis uit 1978. Het past prima op een dag als van vandaag. King Solomon toerde met de groten der aarde en zong mee met bluesartiesten als B.B. King, Little Milton en Etta James. Hij was zelfs de openingsact van een show van Sammy Davis Jr in Las Vegas. Hij was ook als solo-artiest actief en tijdens de jaren ’70 gaat hij steeds meer richting rock en psychedelische muziek. Deze stijl hoor je ook terug op het album Energy Crisis. Het album is niet echt een succes en buiten zijn woonplaats Los Angeles, is hij onbekend. Gelukkig komt daar medio jaren ’80 verandering in. Het Nederlandse Diving Duck-label brengt dan een compilatie uit van enkele van zijn beste tracks!

Politician Rag

Politician Rag

De mare gaat dat King Solomon nog steeds in clubs in Californië optreedt, maar niemand weet het zeker. Hoe dan ook, zijn werk is meer dan het beluisteren waard. Voor het nummer Politician Rag heeft nog helemaal niets aan actualiteit ingeboet. Zeker op een dag als vandaag waarop de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvinden en waar het gaat om echt maar 1 ding: Vote for me! Maar ook als je niet van politiek houdt en het je niet kan schelen wie de nieuwe president van de V.S. wordt…. het is sowieso een heerlijke funky track met een vette bas, een dwarrelende dwarsfluit en die rap-achtige manier van zingen. Vote for King Solomon!

A little thing called,
The politician rag,
Politician means, politics,
Make me you’re leading man,
Vote for me!

Meer Election Day Soul Music vind je op Soul Music Songs.

Bronnen: Groovy Gumbo, Jukegh

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00