Paaslied

Het is Pasen. Daarom aandacht voor Paaslied van Hans Dorrestijn. Pasen is fantastisch. We trekken er in de auto op uit, om een bezoekje te brengen aan de meubelboulevard.

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn is een Nederlandse tekstschrijver, vertaler, schrijver en cabaretier, met vaak een typische zwartgallige en weinig opbeurend stijl. Dorrestijn begon zijn carrière als leraar op het Wagenings Lyceum. In 1975 neemt hij ontslag en start zijn carrière als tekstschrijver en cabaretier. Daarnaast heeft hij zich ontpopt tot Nederlands bekendste vogelaar.

Liederen Van Wanhoop En Ongeloof II

In 1990 brengt Dorrestijn het album Liederen Van Wanhoop En Ongeloof II uit. En daarop vind je ook het Paaslied. Pasen is een belangrijk christelijk feest. op deze dag vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de zondag na zijn kruisiging.

’t Is Pasen, ’t is Pasen
We eten chocolade hazen
En we wandelen in nette kleren
Omdat de Heiland moest creperen

Paaslied

Eigenlijk weten heel veel mensen niet wat het paasfeest precies betekent. We weten alleen dat we paaseieren en chocolade paashazen eten. En natuurlijk gaan we er in de auto op uit, om een bezoekje te brengen aan de meubelboulevard.

Met Pasen blijft er niemand thuis
Ziet hoeveel er ter ere van zijn lijden
Auto’s langs de snelweg rijden
Auto’s langs de snelweg rijden

Paaslied
Gezellig met Pasen naar de meubelboulevard. Bron afbeelding: Wikipedia

Muziek voor het Paaslied

De muziek voor het Paaslied is niet van Dorrestijn zelf. Hij gebruikte hiervoor de muziek uit Das wohltemperierte Klavier. Buch 2 van van J.S. Bach. De stem Die muziek geeft een extra religieus tintje aan dit lied. De krassende, weinig melodieuze stem van Dorrestijn past heel goed bij de cynische tekst van dit nummer. Luister zelf maar!

Meer muziek uit Nederland

Nederland is een leverancier van veel mooie muziek blues uit Drenthe van Cuby + Blizzards, het levenslied van de Zangeres zonder Naam of de Rock ‘n Roll van Herman Brood. Luister naar de laatste Hollandse polder groove die ik in shop heb geplaatst.

Bronnen: Hans Dorrestijn, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00