Muzikaal eerbetoon aan Aretha in 3 liedjes

Vandaag, 16 augustus 2022, is het 4 jaar geleden dat Aretha Franklin overleed. Daarom een muzikaal eerbetoon aan deze zangeres, bestaande uit drie liedjes.

Muzikaal eerbetoon aan Aretha

Ter ere van deze zangeres heeft DJ Gramatik een liedje in elkaar geknutseld. Hij deed dat met hulp van Aretha Franklin zelf, want in zijn nummer Let Me Know The Way gebruikt hij heel veel samples.

Gramatik is het elektronische hiphop-, funk-, soul- en jazzproject gevormd door Denis Jašarević uit Slovenië. Aretha Franklin was een van de eerste artiesten was die hij ooit samplede en vandaar ook dit eerbetoon.

Een ander muzikaal eerbetoon aan Aretha dateert uit 1971. Het gaat om het nummer Song for Aretha van Bernard ‘Pretty’ Purdie. Bernard Purdie was een super drummer en bekend van de Purdie Shuffle. Op het dit nummer kun je Purdie zelfs horen zingen. Purdie was de vaste drummer van Aretha en een van haar grootste fans. Waarom? ‘Cause She’s Soul Sister Number 1′

In 1972 kwam George Jackson met het nummer Aretha, Sing One For Me. Alleen zij kan er voor zorgen dat zijn lief weer bij hem terugkomt. et is een van de mooiste liedjes die ik ken. Heerlijk Southern soul. Er zijn maar weinig mensen die van George Jackson hebben gehoord. Vreemd, want hij is een steengoede zanger. Het nummer is een antwoord op Don’t Play That Song, het nummer dat Aretha in 1970 uitbracht. Jackson zingt dat zijn meisje hem heeft verlaten. Hij is er kapot van. Maar hij komt erachter dat ze naar een show van Aretha Franklin gaat. Jackson smeekt Aretha om een lied te zingen dat zo het hart van zijn vriendinnetje raakt, zodat ze weer bij hem terugkomt.

Hey, Aretha (Aretha) play one for me (hey, Aretha)
One that will let her know I’m miserable as a man could be
Would you sing a song (Aretha) that will touch her heart? (Hey, Aretha)
And make her sorry that we are apart

Meer Aretha

In de shop vind je veel meer muziek van Aretha Franklin. Bekijk hieronder de laatste 3 items die ik heb toegevoegd.

Bronnen: Journal of Musical Things, Soul met Mayonaise

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00