Moederdag met Mr. T.

Vandaag is het moederdag. Daarom een klein kadootje van Mr. T. van The A-team: een liedje over de belangrijkste vrouw in zijn leven.

Mr. T.

Mr. T. is een Amerikaans acteur en voormalig persoonsbeveiliger. Hij werd ontdekt door Sylvester Stallone. Die bood hem een rol aan in de film Rocky III. Aanvankelijk zou hij slecht een paar zinnen krijgen, maar Stallone zag brood in Mr. T. en gaf hem meer tekst. Na enkele andere optredens in films werd hij gevraagd voor de rol van B.A. in The A-Team. In die serie speelde hij B.A.. Dat zijn zijn initialen maar het betekent ook Bad Attitude en dat heeft weer te maken met zijn opvliegende karakter en zijn imposante uiterlijk. Het was een megasterke bodybuilder. Zijn handelsmerk waren zijn hanenkam en zijn gouden sieraden. Hij was de techneut van het A-Team en sprak altijd korte zinnen.

Mr. T
Bron afbeelding: CC BY 2.5, Wikipedia

Moederdag

Mr. T was ook een softie. In de serie was hij dol op kinderen, maar had ook last van enorme vliegangst. En om die kinderen ook te behoeden voor die angst, verdoofde hij ze vaak voordat ze gingen vliegen. Ook was hij een moederskindje. Mr. T. was vanwege dat stoere uiterlijk en zijn zachte kant, megapopulair bij het grote publiek. Hij maakte naast zijn acteeractiviteiten ook wat andere creatieve uitstapjes. Zo rapte hij in 1984 het nummer Treat Your Mother Right. Een super slecht nummer voor moederdag, maar met een mooie tekst.

Mother
There is no other
Like mother
So treat her right
Mother
I’ll always love her
My mother
So treat her right, treat her right

Meer bijzondere muziek

Ik heb een zwak voor Mr. T. Ruwe bolster, blanke pit. Een echt jaren ’80 icoon. De muziek uit die periode vind ik niet zo best. Ik hou meer van muziek uit de jaren ’70. Geen idee waarom. Ik verzamel soul, blues en heb heel wat platen, cd’s en tweedehands muziekboeken in de kast staan. Ik koop ze bij kringloopwinkels, platenbeurzen en op online handelspagina’s als Marktplaats. Zo nu en dan zet ik ze te koop in de Boekenblues Shop. Hieronder vind je een aantal cassettebandjes die ik onlangs heb toegevoegd aan de shop

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00