Mijn buurman gesampled

De Russische Edith Pjecha zingt het nummer Mijn Buurman (Nasj sosed). In het Russisch is dat Эдита Пьеха – Наш Сосед. Pjecha werd een van de eerste bekende zangeressen van de Sovjet-Unie en ze kende grote successen. Het nummer over de buurman van Pjecha werd gesampled op een aantal bijzondere manieren.

Edith Pjecha

Pjecha zong liedjes als Nadezjda, Ogromnoje nebo en Nasj sosed. Dit werden grote hits ten tijde van de Sovjet-Unie. Met Ogromoje nebo won Pjecha drie gouden medailles tijdens het negende Wereldfestival voor jeugd en studenten.

Mijn Buurman
Pjecha in actie. Bron afbeelding: Mil.ru via Wikipedia

Mijn Buurman speelt trompet

Luister hieronder naar Nasj sosed, oftwel Mijn buurman. Het nummer uit 1968 gaat over een buurman die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat muziek speelt op zijn klarinet en trompet.

Sample

Het brave liedje Mijn Buurman werd verschillende malen gesampled. Zo bracht Jedi Mind Tricks in 2003 het album Visions Of Gandhi uit met daarop het nummer Blood in Blood. Nogal een contrast met de tuttige Sovjetpop en agressieve rap-teksten van hiphopgroep Jedi Mind Tricks.

In 2010 werd het nummer door Gary Caos gesampled in Party People en in 2012 werd de sample opnieuw gebruikt in het nummer Da Bop van door WTF! Deze versie belandde op de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 en werd een zomerhit. Bekijk en beluister beide nummers hieronder.

Bronnen: Calvert Journal, Perfect for Roquefort Cheese, Wikipedia

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00