Meeting Across the River

Meeting Across the River van Bruce Springsteen is niet zijn bekendste nummer, maar ik vind het een van zijn allerbeste songs. En dat komt door de spookachtige trompet die het nummer een jazzy tintje geeft. Heel anders dan alle andere Springsteen songs.

Meeting Across the River
Bruce Springsteen. Bron afbeelding: Wikipedia

Meeting Across the River

Meeting Across the River van Bruce Springsteen werd uitgebracht als de zevende track op zijn album Born To Run uit 1975. Het is een van Springsteens karakternummers waarin hij zich verplaatst in de psyche van een boef, eigenlijk meer een loser. In deze muzikale film noir vertelt deze loser zijn verhaal. Hij en Eddie staan op het punt iemand te ontmoeten voor een grote deal. Een deal die alle problemen moet oplossen. Maar hij moet geld lenen van Eddie. En hij zit ook nog eens zonder auto en bovendien dreigt zijn vriendin hem te verlaten. Echt een grote bak ellende.

Hey, Eddie, can you lend me a few bucks?
Tonight, can you get us a ride?
Got to make it through the tunnel
Got a meeting with a man on the other side

The Heist

Aanvankelijk zette Bruce Springsteen het nummer op de plaat als The Heist. wat zoveel betekent als de kraak, of inbraak. Hieronder kun je naar de versie van The Heist luisteren.

Monoloog

Meeting Across the River is een monoloog, of beter gezegd, het is de helft van een dialoog want Eddie hoor je niet. Onze verteller heeft niet zoveel aandacht voor Eddie en is meer bezig met zijn eigen sores. Eigenlijk wil hij niets liever dan dat alles goed komt met zijn vriendin Cherry. Hij wil haar bewijzen dat hij iets kan en geen loser is. En dat blijkt uit het laatste deel van nummer. Dat heeft ook wel iets schattigs.

And tonight’s gonna be everything that I said
And when I walk through that door, I’m just gonna throw that money on the bed
She’ll see this time I wasn’t just talking
Then I’m gonna go out walking

Niet een standaard Springsteen song

Meeting Across the River klinkt anders dan meeste Springsteen songs. Dat komt omdat hij zijn E-Street Band vrij had gegeven tijdens de opname. Het is geen rock song en ook geen folk song. Het is een beetje een jazz nummer waarin Springsteen begeleid wordt door contrabas, piano en trompet. Met die name die trompet speelt een prominente rol in dit nummer en geeft iets spookachtigs aan de song. Overigens wordt die trompet gespeeld door Randy Brecker, voorheen actief bij Blood Sweat & Tears en bij de Brecker Brothers.

En dan rest natuurlijk alleen nog om het nummer te laten horen.

Meer mooie muziek

Ik verzamel platen en cd’s en muziek die ik mooi vind. Misschien dat een ander er niks aan vindt, maar dat maakt me niks uit. Omdat mijn platenkast uitpuilt, moet ik ruimte maken. Daarom zet ik af toe wat te koop aan in de Boekenblues Shop. Bekijk hieronder de laatste 3 toevoegingen.

Bronnen: E Street Shuffle, Wikipedia, Words and Music

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00